Invigning av lekplats på Anderstorp

En efterlängtad invigning av lekplatsen på Anderstorp

Publicerad 2018-09-10

Efter att ha varit en byggarbetsplats i 1,5 år invigdes i lördags Pussel-lekplatsen på Anderstorp i Skellefteå. Och över 100 glada besökare vittnar om att invigningen har varit efterlängtad. Lekplatsen är nu en modern, rolig och trivsam plats där förhoppningen är att människor i alla åldrar ska mötas.

- Jag vill tacka alla anderstorpbor som engagerat sig i dialogen som bidrog till utformningen. Vi gjorde det tillsammans säger Matilda Fhärm, som ritat lekplatsen.

När det kom till att namnge lekplatsen tyckte Matilda Fhärm att  barnen på Anderstorp skulle få bestämma. Tillsammans med elever på Tuböleskolan tog hon fram ett antal namnförslag som eleverna fick rösta på. Och flest röster fick namnet Pussel-lekplatsen. 

- Det är väldigt roligt att barnen har varit engagerade. Namnet kommer av att lekplatsen ligger bakom förskolan Pusselbiten och har varit ett av de inofficiella namnen sedan tidigare, säger Matilda Fhärm, landskapsarkitekt på Skellefteå kommun.

Invigning av lekplats på Anderstorp 

Ola Burström, tekniska nämndens ordförande, höll invigningstalet, åkte ner för rutschkanan och sen var det fritt fram att leka. Dagen till ära bjöds det på sagoberättande, fika och flera andra roliga aktiviteter.

Mer information

Läs mer om Pussel-lekplatsen