Flygfoto över Innervik

Välkommen till samråd om Fördjupad översiktsplan för Skellefteås landsbygder

Publicerad 2018-11-14

Den stora och rika variationen av landsbygder är en stark del av Skellefteås identitet och därför har kommunen sett behovet av en långsiktig, övergripande planering för landsbygdsutvecklingen. Den 14 november startar samrådet om den fördjupade översiktsplanen för Skellefteås landsbygder. Under samrådstiden bjuder kommunen in till sju Öppet hus om planen.

Landsbygdsplanen fokuserar på platserna mellan de större orter som har fördjupade översiktsplaner sedan tidigare (som t.ex. Byske, Lövånger och Burträsk). Planen beskriver hur Skellefteå kommun önskar att utvecklingen ska se ut och hur samspelet mellan landsbygderna och staden ska fungera.

För att så många som möjligt ska kunna ta del av planen ställs den ut i stort format i sju tätorter runt om i kommunen samt i mindre format i några av våra mindre orter. Som vanligt kan man även ta del av planen digitalt på kommunens webbplats.

Välkommen till Öppet hus

Passa på att träffa och prata om landsbygdsplanen och landsbygdsutveckling med politiker och tjänstemän på de öppet hus som vi håller i sju av våra tätorter runt om i kommunen.

Öppet hus hålls mellan kl. 14 och 20 på följande platser:

  • Byske: Föreningshuset Gullringen, 20 november
  • Jörn: JESS-lokalen, 22 november
  • Boliden: Folkets hus, 26 november
  • Kåge: Hembygdsgården, 28 november
  • Burträsk: Burträskarnas Hus, 29 november
  • Lövånger: Folkets hus, 5 december
  • Bureå: Bibliotekets foajé, 6 december

Planen är utställd för samråd från den 14 november till den 27 december.

Läs mer

Läs mer om den fördjupade översiktsplanen för Skellefteås landsbygder samt i vilka orter den ställs ut på www.skelleftea.se/landsbygdsplan