Håkan Högdahl blir byggprojektledare för kulturhuset

Publicerad 2019-02-08

Håkan Högdahl har arbetet i byggbranschen i hela sitt yrkesverksamma liv och även hos Skellefteå kommun som fastighetschef under åren 1994–2000. I maj börjar han arbetet som byggprojektledare för Skellefteås kulturhus.

-Det känns fantastiskt roligt att få vara med om att bygga Skellefteås nya kulturhus med tillhörande hotell, säger Håkan Högdahl, och fortsätter snabbt. Ett kulturhus som är så väl omskrivet i fackpressen, och som kan bli världens högsta trähus, säger Håkan Högdahl.

Under alla år som entreprenör har han jobbat i roller som arbetsledare, platschef, entreprenadingenjör, kalkyl/inköp och projektchef. Under 2000 - 2015 har Håkan arbetat hos Fastec Sverige AB i rollen som projektchef och avdelningschef. De tre senaste åren har han jobbat som projektstöd inom Fastec Sverige AB.

Vad ser du för utmaningar?
- Utmaningar finns förstås då tidplanen är väldigt tuff och som alltid är det väldigt viktigt att budgetmålen klaras utan att för den skullen tumma på kvalitén, säger Håkan Högdahl.

Håkan är gift och har utflugna barn sedan länge samt flera barnbarn. De bor i centrala Skellefteå sedan 11 år tillbaka, men han är uppvuxen i Ursviken och bodde där innan familjen flyttade till stan. Sommarhalvåret finns det en massa jobb på sommarstugan i Burvik dit de flyttar några månader under sommaren.

Vad tycker du som byggare om det som händer i Skellefteå nu?
-Som kommunmedborgare känns det som vi går en positiv framtid till mötes, då det händer väldigt mycket i kommunen, säger Håkan Högdahl. Som byggare så kan jag inte annat än med förtjusning se alla byggkranar som sticker upp lite här och där, säger Håkan Högdahl.