Elever i årskurs 9 på Sörböleskolan ska lämna tillbaka sina betyg eftersom det står fel årtal på betygen

Publicerad 2019-06-14

På skolavslutningen i torsdags så delades betygen ut till eleverna i årskurs 9 på Sörböleskolan. En felaktig mall hade använts och de korrekta betygen fick fel årtal dvs. 2018 istället för 2019. Nu behöver därför eleverna i årskurs 9 lämna tillbaka sitt avgångsbetyg för att få tillbaka betygen med rätt år, 2019.

-Vi beklagar verkligen det som har hänt, och det är den mänskliga faktorn som ligger bakom, vi ska förstås också se över våra rutiner för den här processen, säger Anne Rönnberg, verksamhetschef på skolkontoret i Skellefteå. Trots att flera personer sett avgångsbetygen för årskurs 9 har man missat att det stod fel årtal. Först när vi fått in de felaktigt daterade betygen kan vi lämna ut betyg med rätt årtal, säger Anne Rönnberg.

Alla berörda vårdnadshavare kommer nu att få information och kuvert för att skicka in de felaktigt daterade betygen. Information har även gått ut via Infomentor. När skolan fått tillbaka de gamla betygen så skickas de nya avgångsbetyg ut med rätt årtal. Eleverna har också möjlighet att under nästa vecka komma till expeditionen på Sörböleskolan för att byta ut sitt betyg.

-Vi kommer att jobba så fort vi kan för att skicka ut betygen och för att vi ska kunna göra det så är det viktigt att vi snabbt får tillbaka de felaktigt daterade betygen, säger Anne Rönnberg.