Vårdnadshavarna har snabbt tagit till sig den nya e-tjänsten för barnschema

Publicerad 2019-09-13

Från årsskiftet finns en ny e-tjänst för att lämna barnschema för alla vårdnadshavare med barn i förskola och fritidshem. Nytt är att schemat ska lämnas vecka för vecka.

Totalt har nu över 303 000 schemaveckor lämnats in via e-tjänsten, och 5.215 vårdnadshavare har använt tjänsten. De inlämnade schemaveckorna omfattar 6.831 barn.


-Vårdnadshavarna har väldigt snabbt kommit igång med att använda den nya e-tjänsten, säger Maria Jakobsson, projektledare på skolkontoret i Skellefteå kommun. Den nya e-tjänsten är mobilanpassad och gör det möjligt att lämna mer exakta scheman. Att vårdnadshavarna är duktiga på att lämna så rätt planerade schematider som möjligt är till stor hjälp när vi ska planera aktiviteter, måltider och bemanning, säger Maria Jakobsson.


Den nya e-tjänsten finns både under självservice på kommunens hemsida och som en app. Några nyheter i den nya e-tjänsten är att vårdnadshavare som inte bor tillsammans kan lämna sina scheman var för sig. Påminnelser skickas digitalt till båda vårdnadshavarna om barnet saknar schema.


I den nya e-tjänsten kan vårdnadshavare för barn i förskola registrera barnschema och meddela frånvaro. Vårdnadshavare för barn på fritidshem kan registrera barnschema.


Torsdag 12 september uppdaterades appen. Efter uppdateringen behöver alla användare, både iOS och Android, uppdatera appen till senaste versionen som finns tillgänglig i AppStore eller Google Play.

Vårdnadshavare som inte har e-legitimation, ska fortfarande lämna schema på pappersblankett via kommunens kundtjänst.


Mer information: www.skelleftea.se/etjänstförskolafritidshem