Inställt! IN SERVICE  

IN SERVICE handlar om dansarens tillgänglighet. Hur de gör sig själva tillgängliga att uppträda inför en publik och bli objekt för publikens blickar, förväntningar, behov, dömande och kanske också ogillande.

Datum: 2020-04-22 - 2020-04-22

Tid: 19:00 - 20:10

Ort: Skellefteå

Plats: Nordanåteatern

Lägg till i din kalender outlook-livegoogleoutlook


Vad samtycker de till att erbjuda? Vad är deras motivation för att placera sig i denna position? Hur långt kan de eller är villiga att gå för att tillfredsställa sina egna behov, sina kollegors, och vad de antar att åskådarnas önskningar är? Och varför utsätter de sig för detta? Hur skulle ett uppror se ut?

IN SERVICE visas dansarna, personliga porträtt ihopkopplade i en koreografisk maskin med evig tillgänglighet. Alltid redo att tjäna med de bästa avsikterna. Vad kan gå fel? (eller) IN SERVICE handlar om tillgänglighetstillståndet hos dansaren.


Keren Levi är dansare, koreograf och pedagog, född i Israel men sedan 1997 verksam i Amsterdam. Där har hon sitt eget kompani – NeverLike – som kan beskrivas som ett interdisciplinärt  kompani som blandar (live) musik och videokonst med koreografisk konst.

eren Levi’s verk är mångtydiga, råa, roliga, provocerande och hon lämnar aldrig sin publik oberörd. Hennes tankar och idéer om världen, filtreras genom de medverkande och blir både politiska och konstnärliga upplevelser. Hon arbetar nära dansaren och hennes arbete med dansaren är också själva metoden. Hon frågar, delar ut specifika uppgifter och väver resultatet in i det koreografiska arbetet. Kerens intresse bygger på dansarens historia, värderingar och perspektiv. Levi har vunnit många priser för sitt koreografiska arbete och dessa visas flitigt i Europa.

Fotograf: Lia Jacobi
Koreograf:  Keren Levi
Dansare: Rebecka Berchtold, Tomáš Červinka, Sam Huczkowski, Nastia Ivanova, Seung Hwan Lee, Chang Leo Liu, Jade Stenhuijs, Leila Verlinden

Nordanåteatern Onsdag 22 April  kl 19.00
Speltid 1 tim 10 min
Pris 150 kr Ungdom & studerande 100 kr


Skellefteå Riksteaterförening
Skeppargatan 11 B
931 30  SKELLEFTEÅ

Skellefteå riksteaterförening
0910-125 03