Nominera till demokratipriset 2020

Publicerad 2020-03-18

Brinner du för demokratifrågor? Eller känner du någon som gör det? Skicka då en ansökan eller nominering till Skellefteå kommuns demokratipris.

För att bli aktuell för demokratipriset ska personen, gruppen eller motsvarande ha gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja utvecklingen av demokratin i det geografiska området Skellefteå kommun.
Skellefteå kommuns demokratipris delas ut årligen på nationaldagen, 6 juni. Prissumman är 15 000 kr. Nominering skickas till kundtjanst@skelleftea.se senast 24 april.

I fjol gick priset till Föreningen Tusen Systrar. Föreningen uppmärksammades för sitt arbete med nyanlända kvinnor och behovet av en mötesplats. Kvinnorna har flytt från krig och otrygghet i sitt hemland och söker trygghet i Skellefteå. Tusen systrar fokuserar till stor del på språkinlärning, både för dem som saknar uppehållstillstånd och inte får delta i SFI som för de som går SFI och behöver hjälp med läxor. Föreningen bedriver olika typer av språkutvecklande aktiviteter där kvinnor med olika kulturella bakgrunder möts i matlagning, sång, berättande och fysisk träning.  Tidigare har ABF Skellefteå, Skeva och RFSL Skellefteå vunnit demokratipriset.

Läs mer på www.skelleftea.se/demokratipris