Dagverksamheten inom Vård och omsorg stänger tillfälligt

Publicerad 2020-03-20

Skellefteå kommun har tagit beslut att dagverksamheten inom Vård och omsorg tillfälligt stängs från och med måndagen den 23 mars 2020. Det gäller dagverksamhet för personer med demenssjukdom. En del av individerna på dagverksamheten tillhör riskgrupper och kan drabbas svårt vid ett insjuknande.

För er som inte har någon hemtjänst idag kommer kontaktpersonen från dagverksamheten att kontakta er under vecka 13 angående behov av stöd under stängningstiden, till exempel stöd att ansöka om hemtjänst eller annat stöd.

För er som redan har hemtjänst och har utökat behov av stöd under denna stängningstid eller har andra frågor är ni välkomna att kontakta biståndshandläggare på beslutsenheten. Ta kontakt med kundtjänst på telefon 0910-735000, tryck 1 för vård och omsorg.

Om anhörig uppvisar symptom i form av feber, hosta eller andningsbesvär är det bästa att brukaren stannar hemma i ordinärt boende.

Vi kommer att följa coronavirusets utveckling och spridning. Personal från dagverksamheten kommer att kontakta er igen när det är tryggt att starta om verksamheten.