Ny utställning på MAN - med digitalt vernissage 

Just nu håller MAN stängt, men vi öppnar utställningen NU med ett livesänt vernissage som du kan se hemifrån! Tisdagen den 19 maj kl. 12.00 är du varmt välkommen att följa ett livesänt vernissage i MANs sociala medier tillsammans med curator Madelaine Sillfors.

Datum: 2020-05-19 - 2020-07-31

Tid: 12:00

Konstnärer: Ella Tillema, Olivia Pettersson Fleur, Ida Persson, Siri Elfhag, Jennifer Myerscough, Linnea Therese Dimitrou, Sara Forsström och Judit Kristensen.

Nu är sommarens utställning på Museum Anna Nordlander - NU är en grupputställning där 8 samtida konstnärer belyser den bredd som finns i dagens måleri. NU är en utställning som har måleriet som gemensam nämnare, men som spretar - tar olika vägar ut i rummet - ställer oss inför frågor som inte har svar - skapar utrymme för det vi inte vet, för att man inte måste veta. Låt oss gå in i rummet fyllt av rum, där varje plats skapas i gemenskap med betraktaren.

Under våren har vi i nyutgivna boken "Skrif om vad du målar" kunnat läsa Annas brev till bästa kollegan Kerstin Cardon, hur det är att längta efter måleriet, både att utföra och uppleva det. Nu vill Museum Anna Nordlander fortsätta samtalet om hur viktigt måleriet är, för att uttrycka sig och skapa rum, ett eget rum, för kroppen att möta tanken. NU är en grupputställning med verk av åtta kvinnor som målar. Med skilda stilar och olika syften utforskas världen, den inre och den yttre, på olika sätt ställs besökaren inför måleriets berättelser och möjligheter.
Flickebarnet kissar i Västerbottniska landskap, vi möter drömmens diffusa berättelse, elektromagnetisk strålning pirrar, långa stela armar föser oss förbi mörka vatten och sidorna bläddras som av en osynlig hand.

OBS! Vernissaget för utställningen NU hos MAN har på grund av sjukdom skjutits på till tisdagen den 19 maj kl. 12:00.

Du kommer hitta vernissaget på Facebook och i stories på vår instagram. Häng med hemifrån soffan, eller ute på språng genom telefonen!

MAN:s hemsida