Nya barnhinderbanan invigd

Publicerad 2020-05-11

Nu är den invigd, den nya barnhinderbanan, som ligger precis intill den stora hinderbanan på Vitberget. Skolelever i årskurs 1-3 runt om i Skellefteå kommun har varit med i en tävling och bidragit med namn till de nio olika hindren på banan. Moröskolans årskurs 2 B var en av klasserna som var med. De fick vara med på själva invigningen och testa den nya banan, något de verkligen uppskattade.

Ett 20-tal klasser deltog i tävlingen Namnge ett hinder i vintras. Uppdraget var att komma med olika namnförslag till de nio hindren på den nya barnhinderbanan.
- Eleverna fick bilder på hindren som de har utgått ifrån, berättar Martin Wikström, projektledare.

Nio namnförslag valdes ut
Ett stort antal namnförslag kom in. Efter att nio namnförslag valts ut, ett till varje hinder, blev det lottdragning om vilken klass som skulle få komma till själva invigningen. Lotten föll på Moröskolans klass 2 B som fick testa banan och göra en bedömning av hur roliga och svåra hindren är.
- Det var roligt att se hur barnen funderat och tänkt utifrån bilderna på hindren som vi skickade till dem. Det har inte varit någon lätt uppgift att välja ut namn, konstaterar projektledaren Martin Wikström som är nöjd med projektet.
Nu hoppas han att många hittar till den nya barnhinderbanan på Vitberget.