Bra att tänka på när du besöker en badstrand

Publicerad 2020-06-24

Fler varma dagar väntar och för många lockar då strand och bad. Badsugna uppmanas att fortsätta följa restriktionerna från Folkhälsomyndigheten om att hålla avstånd och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Det här är bra att tänka på när du besöker en badstrand i sommar.

Under en riktig varm sommardag kan det bli fullt på våra badstränder runt om i kommunen. I år blir det extra viktigt att vi håller avstånd och väntar med att besöka en badstrand om du känner förkylningssymptom till dess att du känner dig helt frisk. 

Det ligger på individens egna ansvar att hålla restriktionerna från Folkhälsomyndigheten om att ha ett avstånd på minst två meter från andra besökare när man hittar sin plats och njuter på stranden. Skellefteå kommun har inget tillsynsansvar på badplatserna och har ingen möjlighet att se till att riktlinjerna följs.

För att påminna om detta är Kultur- och Fritidskontoret på gång med att sätt upp skyltar runt om på vissa badplatser, dels på de kommunala baden men även på de badplatser som sköts av föreningar som får bidrag av kommunen. Skyltarna innehåller budskap om att hålla avstånd på flera språk, information om att du är välkommen utan förkylningssymptom samt tips på andra badstränder och aktiviteter i fall det redan skulle vara fullt på stranden som man tänkt besöka.