Promise land - Riksteatern och Andersson Dance 

Promise land är en dansföreställning som skildrar en drömsk värld med mörk klangbotten och drastisk humor. Utgångspunkten för föreställningen är Helene Billgrens konstnärskap.

Datum: 2020-11-24 - 2020-11-24

Tid: 19:00

Ort: Skellefteå

Plats: Hallen Nordanå

Lägg till i din kalender outlook-livegoogleoutlook

Det här är första gången koreografen Örjan Andersson samarbetar med en bildkonstnär och första gången som Helene Billgren arbetar med dans.
 
Helene Billgren bildvärld tar plats i scenografi och kostym och detta får sedan en gestaltning genom dansarna. Det skavda och kantiga får en upphöjd betydelse och misstagen blir en tillgång. Det är ett ordnat kaos.
Temat för föreställningen är drömmens absurda logik och Örjan och Helene säger sig vara inspirerade av surrealismen och dadaismen. Konstriktningar som handlar om det absurda och om spontana impulser som intellektet inte hunnit påverka.

Örjan Anderssons dansstil brukar beskrivas som musikalisk, fysisk och jordnära. Han är koreografen som komponerar rörelser, ofta med både dansare och musiker på scenen.

Samproduktion mellan Riksteatern och Andersson Dance. Andersson Dance genomför sin verksamhet med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

Medverkande
Brittanie Brown
Jenny Nilson

Koreografi: Örjan Andersson
Dramaturgi: Anna Berg
Scenografi och kostym: Helene Billgren
Ljusdesign: Luka Curk
Ljuddesign: Niklas Swanberg
Maskör: Anna Olofson

Arr: Skellefteå kommun i samarbete med Skellefteå Riksteaterförening

För mer information och biljetter kontakta Skellefteå Riksteaterförening