Nya landshövdingens första besök i Skellefteå

Publicerad 2020-09-09

Helene Hellmark Knutsson gjorde på onsdagen sitt första besök i Skellefteå som nytillträdd landshövding. Besöket omfattade bland annat ett besök på Northvolt och på den nyöppnade Floraskolan.

- Det är otroligt stort att den stora svenska industrietablering som Northvolt är hamnat i Skellefteå. Givetvis är den av stor vikt för Skellefteå men också för hela norra Sverige, både som ett nav för klimatomställningen men också när det gäller arbetstillfällen och byggandet av det hållbara samhället, säger Helene Hellmark Knutsson.

Under besöket på Northvolt fick landshövdingen en guidad tur på siten tillsammans med bland andra Northvolts vd Peter Carlsson, kommunalråden Lorents Burman (S) och Evelina Fahlesson (S) samt kommundirektör Kristina Sundin Jonsson.

- Att landshövdingen besöker Skellefteå är viktigt eftersom länsstyrelsen spelar en väldigt stor roll för samhällsutvecklingen både i Skellefteå och i regionen som sådan. Besöket har också gett oss möjlighet att beskriva den samhällsomvandling som Skellefteå befinner sig i, säger Evelina Fahlesson.

Tidigare under dagen besökte landshövdingen den nybyggda Floraskolan. Hon fick också information om Arctic Center of Energy Technology som är ett strategiskt samarbete mellan forskningsinstitutet Rise, Luleå Tekniska Universitet, Skellefteå kommun och Northvolt med syftet att utveckla kompetensförsörjningen för den moderna industrin.