Hylla till matavfallskärlet

Publicerad 2020-10-13

Nu kommer snart möjligheten att köpa en hylla till ditt bruna sopkärl för matavfall. Det är inte något man måste ha men kan underlätta på vintern när påsar kan frysa fast i kärlet.

Biohylla till bruna sopkärlet

Biohyllan är en utfällbar hylla som man monterar inne i sopkärlet.  På hyllan kan du lägga matavfallspåsen så att den fryser till på vintern. När det är dags för nästa matavfallspåse puttar du ner den frusna påsen och lägger den nya på biohyllan. När sopkärlet töms fälls Biohyllan automatiskt upp för att inte blockera tömningen.

Här kan du köpa biohyllan

Från och med onsdag v. 43 finns biohyllan att köpa. Den kommer att finnas på alla återvinningscentraler samt kundtjänst i Stadshuset. Betalar gör man genom att Swisha på plats när du hämtar den. Biohyllan är inte något du måste ha utan är enbart ett nytt tillbehör för den som vill ha en smidig lösning.

Andra sätt att undvika fastfrysning av påse

Precis som för majstärkelsepåsen gäller tipset att låta matavfallspåsen frysa till lite innan du lägger den i kärlet. Ställ ut den en stund och täck över den med något, tex en hink.

Fastighetsägarens ansvar

Det är du som fastighetsägare som ansvarar för att det inte fryser fast i kärlet. Miljöarbetarna tömmer kärlet men det ingår inte i deras arbetsuppgifter att lossa det som frusit fast.

Mer tips för matavfallspåsen