Endast föreningsdriven ungdomsverksamhet i kommunens lokaler och hallar till 8 december

Publicerad 2020-11-12

Den 11 november beslutades i Skellefteå utifrån den rådande pandemin att endast föreningsdriven ungdomsverksamhet (ungdomar födda 05 och senare) tillåts i kommunens lokaler och hallar från och med 12 november och fram till den 8 december.

Det här innebär att deltagare som är 16 år och äldre får hitta andra alternativa träningsformer utanför anläggningarna och hallarna i kommunen. Föreningarna är ansvariga för att detta följs.

Avbokning
Föreningarna avbokar själva sina tider för juniorer och vuxna i systemet IBGO. För de som inte kan avboka själva skickas en sammanställd lista på tider som ska avbokas till lokalbokning@skelleftea.se. Avbokningar gäller från den 12 november till tisdag vecka 50 (med reservation till förlängning om beslutet kvarstår)

Lediga tider
Föreningar med barn och ungdomsgrupper som vill boka lediga tider under den här perioden skickar ett mejl till lokalbokning@skelleftea.se. Det går inte att använda E-boka funktionen eftersom den är stängd.

Byta om hemma
Omklädningsrummen i anläggningarna och hallarna kommer att vara stängda för dusch och ombyte. Det betyder att deltagarna behöver byta om hemma. Men det går att hänga av sig ytterkläderna och byta till inneskor, fotbollsskor, skridskor och gå på toaletten i omklädningsrummen.

Låsta idrottshallar
I normala fall är idrottshallarna upplåsta under kvällstid. Under den här perioden kommer de att vara låsta. Det innebär att ledare behöver använda sina passerkort till träningarna. Innebandyföreningar uppmanas att ta ner sargerna efter avslutad träning.

Vänta på sin tur
Föreningarna uppmanas i samband med träning att vänta tills laget innan lämnat hallen/salen, innan de går in. Föräldrar som ska hämta eller lämna uppmanas att vänta utomhus om det är möjligt.

Läs mer på www.skelleftea.se/coronavirus