Han blir ny avdelningschef för grundskolan

Publicerad 2021-04-06

Från 2 augusti tar Henrik Bolin över som ny avdelningschef för grundskolan inom förvaltningen för Utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun. För närvarande arbetar han som samordnande rektor vid Dragonskolan i Umeå.
- Det känns otroligt spännande med en ny kommun, nytt jobb och nya möjligheter. Jag gillar när det händer saker. Jag ska försöka att bilda mig en uppfattning när det gäller Skellefteå och de utmaningar som finns där. Jag hoppas också att vi får träffas rent fysiskt och inte bara på länk, säger han.

Under hela 2000-talet har han arbetat med utbildningsfrågor av olika slag. Han har erfarenhet som lärare, rektor och skolchef i kommunala skolor. Med sig i bagaget i utbildningsväg har han lärarutbildning, rektorsutbildning och en magisterexamen i utbildningsledarskap kombinerat med ledarskapsutbildningar.
- Henriks utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet och person gör att han kommer att bli en bra avdelningschef för grundskolan och en viktig del i förvaltningsledningen. Grundskolan är en ständigt utmanande verksamhet där hans erfarenheter och förmågor kommer att göra stor nytta, säger Jan Midlert, tillförordnad förvaltningschef för Utbildning och arbetsmarknad.

Han är en person som brinner för skolan och skolfrågorna. Det har han nu gjort under 22 års tid. I Skellefteå kan han fortsätta detta arbete. Henrik får också närmare till sin partner som han har i Skellefteå. De har varit särbo under ett längre tag.
- Nu har jag en chans att kombinera privatliv med spännande skolfrågor på strategisk nivå. Min dotter ska också börja gymnasiet i Skellefteå. Så det här ligger helt rätt i tiden. Det känns som ett naturligt steg.

Henrik Bolin beskriver sig själv som en ledare som arbetar med tillit till sina medarbetare.
- Jag tror på människor och är en stöttande och demokratisk ledare som försöker att inte ha alla svar och lösningar utan jag försöker lyssna och skapa en bild med hjälp av andra.
Han har också sin vision när det gäller grundskolan i Skellefteå och i allmänhet.
- Att alla elever ska känna sig trygga och utvecklas socialt och kunskapsmässigt så långt det går. Men först måste jag få lära känna grundskolan i Skellefteå och mina medarbetare. Skellefteå är också en kommun som växer. Vi behöver kunna möta den tillväxten med behöriga lärare och en professionell skola.