Skidstadion och konstsnöspår

Under vintern förvandlas norra delen av Skellefteå Camping till skidstadion. Här har många SM-tävlingar avgjorts och området används till mycket träningsverksamhet av bland annat Skellefteå skidklubb, som även har sitt klubbhus med kansli på området.

Konstsnöspåret

Konstsnöspåret är 2,6 kilometer långt, gratis och elbelyst till klockan 22.00 alla dagar. Skidsäsongen startar kring den 1 december och håller ofta till i månadsskiftet mars-april.


Skidträning och tävlingar

Skellefteå skidklubb har skidstadion som utgångspunkt för sin verksamhet och därför används spåren på stadion till mycket skidträning. Flera gånger under vintern arrangeras skidtävlingar på området vilket kan begränsa tillgången till spåren och området för allmänheten.

Kontakta Skellefteå skidklubb för mer information om skidklubbens verksamhet och arrangemang,

 

Omklädningsrum och vallabod på Skellefteå Skidstadion

Nu finns möjlighet för dig som åker skidor och startar på Skellefteå skidstadion, att byta om och duscha i servicebyggnaden som ligger i samma hus som Skellefteå skidklubb.
Öppet måndag-torsdag 06.00-21.00 och fredag-söndag 06.00-19.00. Samma öppettider gäller för bommen in till Skellefteå Camping/skidstadion.


Historiska tävlingsspår

Genom åren har många skidtävlingar arrangerats på skidstadion i Skellefteå. Klicka på länken nedan för att läsa mer om detta. 

Historik Skellefteå Skidstadion

 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2017-11-28
Sida

Skidspårstatus i din telefon

Genom spårstatustjänsterna, som är gratis, kan du enkelt få uppdaterad information i din telefon för de skidspår och isbanor som kommunen sköter. Här ...

Läs mer