Äldre man och litet barn

Budget- och skuldrådgivning

Alla kan under en kortare eller längre period av sitt liv hamna i ekonomiska svårigheter. Bor du i Skellefteå, Malå, Norsjö, Arjeplog eller Robertsfors kommun och har problem med din ekonomi? Då har du möjlighet att få kostnadsfri budget- och skuldrådgivning.

Vi kan bland annat hjälpa dig att:

  • strukturera din ekonomi
  • göra upp en budget för ditt hushåll
  • se över din skuldsituation
  • förmedla kontakt med Kronofogden, banker och andra aktuella instanser
  • upprätta betalningsplaner eller söka skuldsanering.

När du kommer till oss beskriver du din situation och vi hjälper dig att reda ut dina funderingar. För att du ska få så korrekt rådgivning som möjligt, ta med uppgifter om hela hushållets inkomster, boendekostnad, skulder/lån och annat som har betydelse för din ekonomi. Vi har tystnadsplikt och rådgivningen är kostnadsfri.

Öppettider

Du kan nå oss genom att ringa eller skriva till kundtjänst och be att få komma i kontakt med budget- och skuldrådgivningen. Då hör vi av oss och bokar in en tid för att träffa dig och prata om din situation.

Ansvarig nämnd: Konsumentnämnden
Informationen granskades: 2019-08-08
Nyhet

Ditt barn och dina pengar

2019-04-09 Är du en blivande förälder? När livet förändras kan man behöva fylla på med ny kunskap. Det gäller inte minst inom området privatekonomi. Oavsett om d...

Läs mer
Nyhet

Vad är skuldsanering?

2019-02-25 Den som fått skuldsanering betalar en del av sina skulder under några år. Resten slipper hen betala. Men kan du få skuldsanering trots att dina skulde...

Läs mer