Kvinna med hund i skog

Naturbruksgymnasiet Burträsk

Skogsnäringen är en av Sveriges – och världens – äldsta och viktigaste branscher. Naturbruksgymnasiet i Burträsk har en lång erfarenhet av utbildningar inom skog och djur.

Här hittar du information till vårdnadshavare och elever med anledning av covid-19

I alla våra gymnasieutbildningar kan du läsa till grundläggande högskolebehörighet. Små grupper skapar närhet mellan elever och undervisande personal. Alla känner alla, och alla syns. Ingen försvinner i mängden.

Elever som har lång resväg kan bo på skolans internat under årskurs ett med helpension. Fritidsledare som håller i aktiviteter och skapar trygghet finns på plats varje kväll till 21.00.

Naturbruksgymnasiet är en av Skellefteås tre kommunala gymnasieskolor, placerad i naturnära miljö i norra Åbyn i utkanten av Burträsk, fyra mil från Skellefteå. I Burträsk finns butiker och annat serviceutbud, och 45 minuters bussresa tar dig till Skellefteå.

Mer om Burträsk
http://www.burtrask.se/

Mer om Skellefteå
http://portal.skelleftea.se

Utbildningar

Naturbruksprogrammet med inriktningar inom djurvård och skog.

Praso/Praktik

Bor du i Skellefteå kommun och är intresserad av att besöka vår skola på din praso/praktik. Anmäl dig på denna länk www.skelleftea.se/praso.  Bor du utanför Skellefteå kommun anmäl dig här Anmälan praso.

Vår besöksadress:
Naturbruksgymnasiet
N Åbyn 4
937 92  Burträsk

Faxnr:
0910-74 03 38

Fakturadress:
Skellefteå Kommun
Fakturor GYK___
Box 804
931 28 Skellefteå

Organisationsnummer:
212000 - 2643

Sida

Nationell branschskola

Skogsindustrins kompetensförsörjning är avgörande för sysselsättning och tillväxt i Sverige och idag råder det brist på skogsmaskinförare runt om i he...

Läs mer