Sörvalla IP

Sörvalla IP ligger på södra sidan av Skellefteälven i stadsdelen Sörböle i området mellan Brogatan, Karlgårdsleden och Tjärnvägen. Arenan innehåller en konstgräsplan, premiär våren 2011, med läktare under tak. Parallellt med denna finns också en fullstor naturgräsplan.

Arenan var tidigare helt och delvis Sunnanå sportklubbs ansvar. I dagsläget har ansvaret helt övergått till kommunen.

I början av sommaren 2010 startade arbetet med att bygga om Sörvalla IP:s matchplan till en konstgräsplan. För att även kunna nyttja planen under vår och höst fick den belysning. Under våren 2011 togs den i bruk och var officiellt invigd 18 juni samma i år, i samband med match mellan Sunnanås damlag - Kvarnsveden i Norrettan.

Kan få dispens

Anläggningen som helhet motsvarar inte alla högt ställda krav från SvFF om matcharrangemang i de högsta divisionerna, vilket är förklaringen till att Sunnanås damlag är placerade på Norrvalla. Enstaka matcher kan få dispens.

Ej uppvärmd plan

Planen värms inte upp, men den snöröjs, vilket innebär att den kan nyttjas från början av april.
Planerna ingår i kommunens bokningsplanering. Nyttjas fram till grässäsongen av alla kommunens fotbollsföreningar. Naturligt blir att den, då många lag cirka 1 juni flyttar till ordinarie sommarplaner, mest nyttjas av Sunnanås lag i alla åldrar. Här spelar exempelvis Sunnanås herrlag huvuddelen av sina matcher.

I omklädningsbyggnaden ligger också Sunnanå sportklubbs kansli.

Byggnaden är nu helägd av Skellefteå kommun och i den norra halvan, tidigare Sunnanå Utbildning, finns nu en förskola.


 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-05-22
Sida

Schemaöversikt fotboll

Här kan du se de aktuella bokningsscheman för innevarande och kommande vecka på respektive anläggning och plan. Klicka på länkarna för att hitta bokni...