Skogsvallen

Öst på stan i stadsdelen Morön i området mellan Torsgatan och Gruvgatan finns denna gemytligt lummiga anläggning med två fullstora fotbollsplaner, ett fotbollstält med måtten 60 x 40 meter samt en isbana med sarg.

Sommaren 2011 byggdes den västra av fotbollsplanerna om till konstgräs. Den blev spelklar i slutet av augusti. Planen är inte uppvärmd, vilket betyder att den ska snöröjas varje vår. Preliminärt är den spelklar i början av april. I ombyggnaden ingick även belysning, vilket gör att planen även kan nyttjas under fotbollssäsongens alla mörka timmar. Här finns även läktare med tak för cirka 400 personer. Här spelar exempelvis Moröns herrlag och damlag huvuddelen av sina matcher.

Många föreningar

På Skogsvallen delar väldigt många föreningar på tiderna under våren och försommaren. Från 1 juni är det främst Morön bollklubb som här bedriver sin senior- och ungdomsfotboll. Här finns även deras klubbhus.

Naturgräs

Parallellt med konstgräset ligger naturgräsplanen, som formellt sköts av Morön BK.

Fotbollstältet

Fotbollstältet har funnits sedan 1970-talet. I november-december 2008 genomgick anläggningen en omfattande ansiktslyftning. Konstgräset byttes ut, ny belysning monterades och väggarna målades invändigt. Det blev en riktigt ljus och trevlig arena.

 

Bokning av anläggningen görs via mail till : bokningfotboll@skelleftea.se

 

Isbana med sarg

På anläggningen finns också en isbana med sarg. Vi rekommenderar att hjälmen alltid är på när du är på isen.

 

 

  

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2016-11-22
Sida

Schemaöversikt fotboll

Här kan du se de aktuella bokningsscheman för innevarande och kommande vecka på respektive anläggning och plan. Klicka på länkarna för att hitta bokni...