Sjukanmälan av barn i grundskolan och förskoleklass

Sjukanmälan ska göras innan skoldagens första lektion. Om sjukanmälan görs via grundskolans e-tjänst går det att sjukanmäla redan kvällen innan om du vet att barnet kommer att vara hemma nästa dag. Du kan också rapportera frånvaro för del av dag.

Hur sjukanmäler jag via e-tjänst grundskolas smartphone-lösning?

  1. Logga in i grundskolans e-tjänst med de inloggningsuppgifter som du har fått från ditt barns skola. Om du saknar inloggningsuppgifter kan du kontakta kundtjänst.
  2. När du kommit in i tjänsten klickar du på rutan "Frånvaro".
  3. Klicka på "Rapportera frånvaro". Om frånvaron gäller för hela dagen klickar du högst upp på Idag. Du kan även rapportera frånvaro för nästkommande dag. För att rapportera frånvaro för del av dag klickar du på aktuell lektionsruta. Rutan blir då orange..
  4. När skolpersonalen tagit emot din anmälan får du en bekräftelse via e-post.

Hur sjukanmäler jag via e-tjänst grundskola och inloggning med e-legitimation?

Logga in med din e-legitimation på e-tjänst grundskola, på InfoMentor under "Självservice” eller i puffen till höger ”Alla E-tjänster”. Via mobilen ligger puffen längre ner på den här sidan. Följ samma tillvägagångssätt som ovan.


Hur gör jag för att ringa in sjukanmälan?

Ring kommunens kundtjänst på telefon 0910-73 50 00. Uppge barnets namn, skola, klass och personnummer. Kundtjänst registrerar sjukanmälan. Skolpersonalen kan nu se i frånvarosystemet att ditt barn är sjukanmält.

Hur meddelar jag frånvaro till fritidshemmet när det är skollov?

Ring eller, mejla eller sms:a till fritidshemmet.

Om du mejlar eller sms:ar anger du enbart information om frånvarodatum, namn på avdelning och barnets namn.

Det är av integritetsskäl som uppgifter om barnets hälsotillstånd inte ska meddelas. Detta är en följd av den nya personuppgiftslagen (GDPR) som träder i kraft 25 maj 2018.


 

Ansvarig nämnd: För- och grundskolenämnden
Informationen granskades: 2018-09-13