Rhythmania - dansföreställning 

Rhythmania - har rötter i folkmusiken och inspireras av folkdansen.

Datum: 2019-02-24 - 2019-02-24

Tid: 14:00

Ort: Skellefteå

Plats: Hallen, Nordanå

Lägg till i din kalender outlook-livegoogleoutlook


Denna spännande dansproduktion är skapad ur Anna Öbergs personliga och koreografiska resa in i folkdansen. Musiken är specialskriven av cellisten, violinisten och riksspelmannen Anders Löfberg.

Genom den folkliga dansen och musikens förhållande till puls och rytm rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan tvingande begränsningar och upprepade utbrytningsförsök. I föreställningen står såväl det konstnärliga som personliga risktaganden i fokus och där dansen och musiken ständigt utmanar varandra.

Tvådelad helkväll
Under denna helaftons första akt ger den prisbelönta dansaren och koreografen Anna Öberg en inspirerande och lekfull introduktion till den traditionella folkdansen och sitt konstnärliga förhållningssätt till den. Andra akten fortsätter i Rhytmania, en passionerad och personlig föreställning i spänningsfältet mellan påtvingade begränsningar och upprepade försök där dansen och musiken ständigt utmanar varandra.

Biljetter:

Biljetter finns att köpa i receptionen Nordanå 0910-73 55 10, Skellefteå turistbyrå 0910-45 25 15 och på Ticketmaster.se

Pris: Ordinarie 150:- , Studerande/Ungdom 100 :-

 

Arr: Skellefteå kommun