Proxy - Norrdans 

En explosion av mänsklig närvaro och kommunikation! Proxy är ett verk som vill närma sig.

Datum: 2019-10-22 - 2019-10-22

Tid: 19:00

Ort: Skellefteå

Plats: Nordanåteatern

Lägg till i din kalender outlook-livegoogleoutlook

 

Om föreställningen:

Ett verk om närhet och närvaro. Proxy har ett trängande behov av att kommunicera och vara i dig nära. Verket undersöker kroppens semantik och (o)förmåga att förmedla ett språk. Proxy producerar närvaro och påkallar moment av NU, likt ilningar.
I detta nya verk signerat Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg och scenografen Chrisander Brun kommer publikens personliga upplevelse ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin och Chrisander vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Det blir gnistrande symmetrisk barockdans, intensiva diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen.

Koreografen Martin Forsberg, är känd för sina konsekventa, hjärtliga och ofta humoristiska verk. Viljan att kommunicera med sin publik genom dans är en annan levande beståndsdel i hans konstnärskap.

Scenografen Chrisander Brun är en multikonstnär. Ljus, scenografi och kostymdesign genomsyras av starka färger och tankar. Chrisander arbetar mycket med samtida dans och teater.
 

Speltid: 1 tim. 15 min   
 
Koreograf: Martin Forsberg, Scenograf, ljus- och kostymdesigner: Chrisander Brun, Kompositör: SQS Gunver Ryberg

Dansare: 8 st
 
Fotograf: Lia Jacobi 

Biljetter köper du på Kansliet Skeppargatan 11 B telefon 0910-125 03, Tickster eller Skellefteå Turistcenter telefon 0910-452515.
Du kan även köpa biljetter i biljettkassan på föreställningskvällen 070-570 39 57.
OBS! Biljettkassan stänger 5 minuter innan föreställningen börjar.

Pris: Ordinarie 150 kr Ungdom & studerande 100 kr

Arrangör: Skellefteå Riksteaterförening i samarbete med Skellefteå Kommun