Familjer som står tillsammans

Föräldrasupporten

Föräldrasupporten erbjuder kostnadsfri rådgivning och vägledning för dig som är förälder eller annan nära anhörig till barn eller ungdom 0–18 år.

Få saker är viktigare än relationen med våra barn och att vägleda barn kan vara underbart, men också ett tufft och svårt uppdrag. Som förälder är du mycket viktig, men ibland kan det vara svårt att orka att vara den förälder man vill vara. Det är något alla barnfamiljer någon gång kan uppleva.

Det kan bli mycket skrik och bråk i vardagssituationer som sätter relationerna på prov. Ditt barn kanske inte kan sova eller inte trivs i skolan eller förskolan. Eller så behöver du hjälp med att stärka ditt barn. Då kan man behöva stöd i sitt föräldraskap för att få till en förändring.

Vilka är vi

Föräldrasupporten är ett kostnadsfritt rådgivningsalternativ. Här arbetar två erfarna socionomer. Vi har tystnadsplikt och vi för inga journaler. Om du behöver tolk så ordnar vi det.

Hos oss på Föräldrasupporten får du rådgivning och vägledning kring utmaningar i vardagen och verktyg att bemöta ditt barn i olika situationer. Vi träffar föräldrar eller annan nära anhörig till barn och unga i åldern 0 – 18 år och erbjuder föräldrastöd enskilt och i grupp.

Vårt mål är att du som förälder snabbt ska kunna få råd och stöd när du känner att du behöver det. Stödet är individuellt anpassat och bygger på de behov och önskemål som du och din familj har. Vi jobbar tillsammans för att hitta gemensamma lösningar som stärker relationer och gynnar barnets utveckling.
Vi samarbetar vid behov med andra verksamheter, t.ex. förskola, skola, familjecentraler samt region Västerbotten.

Känner du dig osäker på vem du ska vända dig till eller har funderingar kring att vara förälder, tveka inte att höra av dig till oss på Föräldrasupporten. Du är inte ensam!

Kontakta oss

Du når oss på telefon 0910 – 71 20 50, men det går också bra att maila till foraldrasupporten@skelleftea.se

Vi finns i lokaler på Kanalgatan 77 i centrala Skellefteå.

Följ oss gärna på Instagram (foraldrasupporten_skelleftea) och Facebook (Föräldrasupporten Skellefteå kommun)

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2021-02-04