Teknikprogrammet

Kreativa utmaningar och många möjligheter

Teknik är det idealiska programmet för dig som gillar teknik och kreativt skapande. Programmet är en högskoleförberedande utbildning med inriktning mot teknik, arkitektur, produktionsteknik, design och it .

Teknikprogrammet passar dig som vill arbeta med tekniska lösningar, utveckla det logiska tänkandet, arbeta i projektform och lära dig förstå hur det du gör påverkar andra människor och deras miljö. Du skaffar dig en bred verktygslåda för vidare studier och kommande arbetsliv.

 

Framtiden

Teknikprogrammet passar både tjejer och killar. Programmet förbereder för fortsatta studier eller arbete och du får särskild behörighet till många högskoleutbildningar.

TE4
Efter dina tre år kan du gå ett fjärde år kopplat till din inriktning där du blir gymnasieingenjör. Skellefteå kommer att erbjuda IT. Vi har ett samarbete med LTU, Vinterwbb, Hello Future, Björnmamman, TR i Skellefteå AB, Tieto och Designbully m fl.
Läs mer om TE4 här

 

Sökkod: TE

Första året läses gemensamt och till år två görs inriktningsval. Redan nu när du söker med kod TE är det bra att du väljer inriktning (se koder nedan). Detta är ett önskemål och vi kan inte garantera att du kommer med på den inriktningen. På våren år 1 görs det slutgiltiga inriktningsvalet på de gymnasiebetyg du fått första terminen.

Design och produktutveckling, TEDES

Du lär dig att arbeta och lösa designproblem med skisser och enkla modeller. Du lär dig att självständigt kunna välja material och arbetssätt. Du får kunskaper i datastyrd design och konstruktion.

Informations- och medieteknik, TEINF

Du får kunskaper om och färdigheter i informations- och medieteknik. Du lär dig datorkommunikation, programmering och webbutveckling.

Produktionsteknik, TEPRO

Du får kunskaper om och färdigheter i produktion och företagande. Du lär dig behandla automation och se helhet och sammanhang i produktionsprocessen och dess produktionsutrustning.
Delar av de praktiska momenten kommer att genomföras på T2 College.

Samhällsbyggande och miljö, TESAM

Du får kunskap om samhällsbyggande, arkitektur och miljö. Du lär dig att se på byggandet ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt.   

Teknikvetenskap, TETEK

Du får kunskaper om hur man arbetar för att utveckla teknik. Inriktningen är främst till för dig som tänker fortsätta studera på högskolans tekniska utbildningar.

 

 

Elevarbete

 

 

Idrott på gymnasiet

Teknikprogrammet är ett av de program som du kan kombinera med lokal idrottsutbildning (LIU). Läs mer om LIU på sidan idrott på gymnasiet.

Kontakt