TE4 - fjärde året på Teknikprogrammet

TE4 – ett fjärde år på Teknikprogrammet inom inriktningen Produktionsteknik erbjuds på Baldergymnasiet!
Du som går Teknikprogrammet har nu möjlighet att utbilda dig till gymnasieingenjör genom att söka ett fjärde år. Skellefteå erbjuder TE4 inom inriktningen Produktionsteknik i nära samarbete med företag som Boliden-Rönnskär, Northvolt och Skellefteå Kraft. Du får en examen som gymnasieingenjör.

Vill du gå ett år till för att få en utbildning som kan ge dig en språngbräda ut i yrkeslivet? Vi genomför utbildningen i nära samarbete med branschföretag i Skellefteå. Du får en chans att visa initiativförmåga och drivkraft som kan innebära att du blir företagets nästa rekrytering eller får med dig goda, relevanta referenser. Det fjärde året ger också kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Under studietiden varvas arbete i skolan och arbetsplatsförlagt lärande.

Behörighet

Du är behörig att söka det fjärde året om du har fått en examen från Teknikprogrammet med inriktning Produktionsteknik. Det är också möjligt att göra ett studieuppehåll innan det fjärde året. Dock måste studierna till fjärde året påbörjas senast det kalenderår du fyller 22 år.

Praktik

Under det fjärde året varvar du teori och praktik. En tredjedel av studierna är du ute på en arbetsplats. Det innebär att du tar ett ordentligt kliv in i arbetslivet.
Upplägget är möjligt tack vare ett nära samarbete med näringslivet, som är med och utformar utbildningen så att den möter de behov som finns på arbetsmarknaden.

Ansökan

Klicka här för att komma till ansökningsformuläret (nytt fönster)

Sista ansökningsdag är 1 april. Vi kommer personligen att kontakta alla som sökt utbildningen.

Vid problem eller andra frågor, kontakta Elin Lundmark

Fler utbildningar inom T4

Strömbackaskolan Piteå

Gymnasieingenjör Luleå

Boende

Utbildningen bedrivs centralt i Skellefteå.

Studiemedel

Se info på www.csn.se under fliken studerande komvux, folkhögskola, gymnasium.