Handel- och administrationsprogrammet

Företagsamt och serviceinriktat

Handel- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram med två inriktningar, handel och administration, där service och kommunikation är centralt och mötet mellan människor och länder är viktigt. Både Baldergymnasietgymnasiets skolförlagda inriktning och lärling är mot arbete i handeln.


Programmet vänder sig till dig som vill jobba kreativt och projektinriktat. I utbildningen utvecklar eleverna sin förmåga att möta människor i såväl affärs- som medarbetarrelationer.

Det arbetsplatsförlagda lärandet ska bidra till att eleverna utvecklar yrkeskunskaper men även ge en inblick i företagandets villkor.

 

Framtiden

Med de praktiska och teoretiska kunskaper du får på Handel- och administrationsprogrammet kan du välja att direkt gå ut i arbetslivet eller läsa vidare på yrkeshögskola.

För dig som vill läsa vidare efter gymnasiet läs på sidan "Viktigt att veta".

 

Sökkod: HA

Handel och service

…vänder sig till dig som vill arbeta inom detalj- och partihandel. Du specialiserar dig på uppgifter som finns inom handel, t ex försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice. Du får tillsammans med klasskamrater starta och driva företag under ett år (UF). I utbildningen ingår även arbetsplatsförlagt lärande.

 

Yrkesutgångar:
Butikssäljare
Handlare
Inköpare

 

Lärling 

Inriktningar, Lärling

 

Inriktning Handel och service, även som lärlingsutbildning

 

Till lärling söker du direkt till åk1. Där gör du inget inriktningsval till åk2.


Läs mer om gymnasial lärlingsutbildning

Kontakt