Industritekniska programmet / T2 College

-en teknisk/praktisk utbildning med mycket goda möjligheter till jobb eller fortsatt utbildning

Industritekniska programmet är enspännande nysatsning på industriteknisk gymnasieutbildning där Skellefteå kommun tillsammans med näringslivet i regionen erbjuder en unik utbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med t.ex. datorstyrd produktframställning inom olika typer av teknisk industri. Industritekniska programmet samarbetar mycket med den lokala branschen, stora delar av utbildningen i årskurs två och tre sker ute på företag. Den skolförlagda delen sker till stor del på T2 College.

 

Framtiden

Såväl de lokala företagen och företag i övriga landet ser ett behov av att anställa utbildade medarbetare de närmaste åren. Efter utbildningen kan du direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

För dig som vill läsa vidare efter gymnasiet läs på sidan "Viktigt att veta".

 

Sökkod: IN

 

Inriktning Produkt och maskinteknik

Industritekniska programmet bedrivs med inriktningen Produkt o maskinteknik. Denna inriktning ger kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av material. Exempel på yrken kan vara CNC-operatör, verkstadssnickare, maskinoperatör. Du lär dig använda industriell teknik och att delta i produktion. Du får hantera utrustning, material och processer
och får kunskaper om de olika produktionsleden, arbetets organisation, produktekonomi, användning av råvaror och energi, kvalitetssäkring och hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö.

 

Lärling 

Inriktning Produkt och maskinteknik, Lärling


Industritekniska programmet med inriktning Produkt och maskinteknik erbjuds också som lärling. Det innebär att minst halva utbildningen är förlagd på ett företag. Poängplanen för den lärlingsförlagda utbildningen kan individanpassas utifrån företag och elev beträffande programfördjupningskurser.


Exempel på yrkesutgångar:

CNC-operatör, maskinoperatör, verkstadssnickare


Ett antal platser ges som Svensk gymnasielärling, klicka på länken nedan och läs mer om det.

Läs mer om gymnasial lärlingsutbildning 

Kontakt