Elver runt ett bord

Skolor och program

Gymnasiet är en fantastisk tid, år då det hinner hända massor. Vad vill du göra och lära dig innan du tar studenten? Vad vill du våga? Hos oss finns en inspirerande och kreativ arbetsmiljö för dig att växa i, med lärare som kan sina ämnen och vill få dig att känna upptäckarglädje. Du ska känna att du bli utmanad på ett bra sätt och att du klarar mer än du trodde var möjligt.

Skellefteå kommuns gymnasieskolor är Baldergymnasiet och Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå samt Naturbruksgymnasiet i Burträsk. På Naturbruksgymnasiet finns ett elevinternat. Alla tre skolorna ger dig bästa möjliga förutsättningar för att möta livet efter gymnasiet – oavsett om du går vidare till jobb eller studier.

Vi har ett brett programutbud, välutbildade och kompetenta lärare som utmanar och stöttar dig. Vi har skolbibliotek som tillhandahåller det mesta av det bästa. Som arbetsverktyg får du låna en personlig dator så att du när du går ut har den datorvana som arbetslivet efterfrågar Och våra elevhälsoteam arbetar för att du ska må bra och för att det ska gå bra för dig i skolan.