Elever som sitter i en trappa

Anderstorpsgymnasiet

På Anderstorpsgymnasiet möts varje dag cirka 1250 elever och 175 personal. Alla kommer med olika bakgrund och erfarenhet som tillsammans med skolans bredd av program skapar en positiv mångfald. Vi är stolta över det goda arbetsklimatet och respekten för mångfalden på skolan.

På Anderstorp händer det mycket. Utställningar och föreställningar av olika slag, presentation av företag, spännande redovisningar, utmanande lektioner... I myllret i centralhallen sker spontana möten och där finns vår elevcafeteria. På monitorerna rullar information om vad som är på gång. Det är lätt att ha koll.


Inför gymnasiestarten är det bra att du vet följande:

 • Vår lärmiljö på Anderstorpsgymnasiet är som huvudregel mobilfri och vi har fasta klassrumsplaceringar. 
 • Rektor gör klassindelning utifrån språk- och inriktningsval samt om du ska läsa specialidrott. Efter uppropet är det inte möjligt att byta klass.   
 • Är det långt till skolan? Nytt för i år är att ansökan om busskort måste göras. Är det sex kilometer eller längre mellan din folkbokföringsadress och gymnasieskolan har du rätt till ett busskort, men du eller vårdnadshavare måste skicka in en ansökan. Det görs med några knapptryckningar i vår e-tjänst. Vi skickar sedan ut busskortet strax före skolstart. I karttjänsten Busskortskollen kan du se om kriteriet uppfylls för att få ett busskort.
 • Du kommer att få låna en dator av skolan under din tid hos oss.  Vårdnadshavare (eller du som är myndig) går in på e-tjänsten på http://sjalvservice.skelleftea.se/elevdator och godkänner avtalet. Det är viktigt att överenskommelsen är klar första skoldagen, så att du så snart som möjligt får tillgång till din dator.
 • Om du är sjuk ska det anmälas till skolan. Det görs genom appen Tieto Edu och inloggning via BankID. Är du under 18 år, är det endast vårdnadshavare som kan sjukanmäla dig. Observera att sjukanmälan måste vara inne före klockan 12.00 för att vara giltig. I höst kommer gymnasiet i Skellefteå kommun att använda ett nytt frånvarosystem: Appen, Tieto Edu laddas ner via Google play/Appstore eller så nås sidan direkt via webben https://prod-lcsse.service.tieto.com/WE.Spaces.Web?Actor=Actor_Relative&idpMethod=SAML&domain=EduApp Vårdnadshavare kommer att få ett brev om detta.
 • www.skelleftea.se/gymnasieportalen finns mer information som är bra att ha koll på före och under gymnasietiden. Där kan du läsa mer om din nya skola och se vilka läsårstider som gäller.
 • Behöver du komma i kontakt med någon på skolan före skolstart, ring kundtjänst på 0910 – 73 50 00 så hjälper de dig rätt. 
 • Länk till kommunens Coronainfo http://www.skelleftea.se/coronavirus, som uppdateras med ny information om vad som gäller för hösten.
   
   
  Välkommen till oss! Vi ser fram emot att träffa dig! 
   

Anderstorpsgymnasiet är en av Skellefteås tre kommunala gymnasieskolor, placerad i centrum av stadsdelen Anderstorp. Bussturerna är täta mellan Anderstorps centrum och centrala Skellefteå. Skolan ligger nära fritidsområden som exempelvis älvstranden, och inom gångavstånd finns butiker och annat serviceutbud.

Mer om Skellefteå
http://portal.skelleftea.se

Utbildningar läsåret 2020-2021
Förkortning Program
BA Bygg- och anläggning
EK Ekonomiprogrammet
ES Estetiska programmet
FT Fordons- & transportprogrammet
SA Samhällsprogrammet
VF VVS- och fastighetsprogrammet
Lärling Lärlingutbildning
IM Introduktionsprogram

Nyhet

Nyheter från gymnasienämnden

2020-10-22 Här kommer senaste nytt från gymnasienämnden. Rubrikerna handlar om 600 000 kronor till Exploratoriet, Skellefteå kommun huvudman för fjärrbaserad gym...

Läs mer