Anderstorpsgymnasiet

På Anderstorp sätter vi ditt lärande i centrum. Vi vill att du ska lyckas med dina studier. Möjligheterna finns hos oss på Anderstorpsgymnasiet – välkommen till den kreativa skolan. Låt livet hända!

Det finns en mängd olika anledningar till varför man väljer att studera på ett speciellt gymnasieprogram. Det kan handla om att skaffa sig en önskad yrkesutbildning eller skapa förutsättningar för vidare studier. Det kan också handla om att få chansen till personlig utveckling, nya influenser och nya vänner. Oavsett anledning så kännetecknas studier på Anderstorpsgymnasiet av engagemang, flexibilitet, nätverk, kommunikation och social kompetens!

Varje dag möts cirka 1250 elever och 175 personal. Alla kommer med olika bakgrund och erfarenhet som tillsammans med skolans bredd av program skapar en positiv mångfald. För att mångfalden ska kunna utvecklas är respekten för varje enskild individ viktig. Vi är stolta över det goda arbetsklimatet och mångfalden på skolan.

På Anderstorp händer det mycket! Utställningar och föreställningar av olika slag, presentation av företag, spännande redovisningar, utmanande lektioner... På monitorerna rullar information med vad som är på gång. Det är lätt att ha koll.

I myllret i centralhallen sker spontana möten och där finns vår välsorterade elevcafeteria. På lektionerna skapas förutsättningar för att du som elev ska skaffa dig nya kunskaper. Du får möjlighet att jobba med modern teknik och olika arbetssätt. I undervisningen utgår vi från just ditt sätt att lära och dina förutsättningar. Om du behöver extra hjälp och stöd kan vi erbjuda det!

För att ta del av skollag, läroplan och programmål för de nationella programmen kan du läsa på www.skolverket.se

Utbildningar  läsåret 2017-2018
Förkortning Program
BA Bygg- och anläggning
EK Ekonomiprogrammet, inriktning väljs till åk 2, ekonomi eller juridik.
ES Estetiska programmet, bild & formgivning, dans, estetik & media, musik eller teater.
FT Fordons- & transportprogrammet, inriktning väljs åk 2, inriktning karosseri & lackering, lastbil & mobila maskiner, personbil eller transport.
HA Handels- och administrationsprogrammet
HT Hotell- och turismprogrammet
HU Humanistiska programmet
SA Samhällsprogrammet
VF VVS- och fastighetsprogrammet
ESmix Estetisk inriktning samt arbetsliv och samhälle
HP Hantverk och produktion
YI Yrkesintroduktion
SI
Lärling