Glada elever som fikar

Guld och silver till Baldergymnasiet i Matte-SM

Vi säger stort grattis till Ferdinand Rönngren NA3C som tog guld i skolornas matematiktävling och Ruth Risberg TE3A som tog silver.

Baldergymnasiet

Baldergymnasiet är en av kommunens största skolenheter med en lugn och trevlig atmosfär. Vår skickliga personal ger dig som elev goda förutsättningar för lärande och utveckling. Alla kan trivas i de många olika skolmiljöerna på Baldergymnasiet.

 

Vi utbildar våra elever för framtiden. Därför är digitalisering och ny teknik viktigt för oss liksom att stötta eleverna i UF-företagande som ger både värdefulla erfarenheter som branschkontakter. Vi har även satsat på våra lokaler, till exempel idrottshallar, restaurang och en elevcafeteria att mötas och umgås i. Den bredd av program och inriktningar som Balderskolan erbjuder ger oss en mångfald vi är stolta över.

Baldergymnasiet är en av Skellefteås tre kommunala gymnasieskolor, placerad mitt i centrala Skellefteå. Skolan ligger nära fritidsområden som exempelvis älvstranden och Nordanåområdet. Hela centrumutbudet finns inom gångavstånd från skolan.

Välkommen till Balder – mer information om Baldergymnasiet (pdf)

Mer om Skellefteå
http://portal.skelleftea.se

Utbildningar läsåret 2021-2022
Förkortning Program
BF Barn- och fritidsprogrammet
EE El- och energiprogrammet
NA Naturvetenskapliga programmet
TE Teknikprogrammet
VO Vård- och omsorgsprogrammet
Gymnasiesärskolan Gymnasiesärskolan
IM Introduktionsprogram
TE4 TE4 Gymnasieingenjör

 

Baldergymnasiet finns mitt i centrala Skellefteå. Skolan ligger nära fritidsområden som älvstranden och det gamla Nordanåområdet. Där finns bevarat byggnader från förr, liksom skidspår och slalombackar på Vitbergets område. Köpcentrum, vårdcentral och det mesta du kan behöva finns inom gångavstånd från skolan.