Kvinna med hund i skog

Naturbruksgymnasiet Burträsk

Skogsnäringen är en av Sveriges – och världens – äldsta och viktigaste branscher. Naturbruksgymnasiet i Burträsk har en lång erfarenhet av utbildningar inom skog och djur.

I alla våra gymnasieutbildningar kan du läsa till grundläggande högskolebehörighet. Små grupper skapar närhet mellan elever och undervisande personal. Alla känner alla, och alla syns. Ingen försvinner i mängden.

Om du vill kan du bo på skolans internat och äta skolans goda mat till frukost, lunch, middag och kvällsfika. Fritidsledare finns varje kväll till 21.00 och därefter finns personal tillgänglig vid behov.

Naturbruksgymnasiet är en av Skellefteås tre kommunala gymnasieskolor, placerad i naturnära miljö i norra Åbyn i utkanten av Burträsk, fyra mil från Skellefteå. I Burträsk finns butiker och annat serviceutbud, och 45 minuters bussresa tar dig till Skellefteå.

Mer om Burträsk
http://www.burtrask.se/

Mer om Skellefteå
http://portal.skelleftea.se

Utbildningar

Naturbruksprogrammet med inriktningar inom djurvård och skog.

Praso/Praktik

Bor du i Skellefteå kommun och är intresserad av att besöka vår skola på din praso/praktik. Anmäl dig på denna länk www.skelleftea.se/praso.  Bor du utanför Skellefteå kommun anmäl dig här Anmälan praso.

Vår besöksadress:
Naturbruksgymnasiet
N Åbyn 4
937 92  Burträsk

Faxnr:
0910-74 03 38

Fakturadress:
Skellefteå Kommun
Fakturor GYK___
Box 804
931 28 Skellefteå

Organisationsnummer:
212000 - 2643

Sida

Nationell branschskola

Skogsindustrins kompetensförsörjning är avgörande för sysselsättning och tillväxt i Sverige och idag råder det brist på skogsmaskinförare runt om i he...

Läs mer