Flicka vid biljardbord

Internat

Naturbruksgymnasiet är en skola där eleverna under första läsåret kan välja att bo på elevhemmet som finns i direkt anslutning till skolbyggnaden. Det finns 22 rum fördelat på 3 byggnader. I en av dessa byggnader är djur tillåtna, då i första hand djur som kan användas i skolans undervisning. Under årskurs två och tre kan man bo Kan man söka lägenhet i Burträsk.

Du kan teckna abonnemang med Alltele om du vill ha internetuppkoppling på rummet. Du tar med din egen dator och avtalet med Alltele undertecknas av målsman.

Mat

Skolan har eget kök som lagar och serverar mat från måndag morgon tom lunch på fredag. I internatkostnaden ingår, förutom boende, frukost, lunch (betalas av kommunen), mellanmål och middag i skolans matsal. Alla elevbostäder är utrustade med kylskåp, frys, mikro och kokmöjligheter. Eleverna som bor på skolans område serveras även kvällsfika. På söndagkväll serveras fika för de internatselever som kommer med bussen.

Ekonomi

Om Du bor på internatet betalar Du nio räkningar under läsåret. Kostnaden är fördelad på antalet läsårsdagar och sedan jämt fördelat mellan sept - maj. Priset är för kost och logi i enkelrum. Om man väljer att dela ett dubbelrum blir kostnaden något lägre. Förutom studiebidraget kan du ansöka om inackorderingstillägg från Din hemkommun. Tänk på att hemresorna på helgen tillkommer. Busskort utgår ej för de som får inackorderingstillägg. De elever som dagspendlar kan få ett busskort, beroende på avståndet till skolan.
Priser internat

Observera att uppsägningstiden på vårt internat är 1 månad!

Inkvartering på internatet vid skolstart

Inkvartering för de som har långt till skolan sker söndagen före skolstart. Fördelning av rum görs av internatsföreståndaren så det är redan klart när Du kommer.

Bra saker att ha på elevhemmet

- Påslakan, lakan och örngott
- Täcke och kudde
- Väckarklocka
- Klädhängare
- Cykel eller moped med lås
- Handduk

Fritid

Internatföreståndare och fritidsledare organiserar vissa fritidsaktiviteter. Burträsk har också ett rikt föreningsliv där våra elever är välkomna att delta. På orten finns simhall med gym, bio, fotbollsplaner och ishockeyplan samt en sporthall.

Vanliga kvällsaktiviteter

• Innebandy, volleyboll mm. Årsringens IF hyr Burträsk sporthall 1 kväll i veckan
  • Fritt bad i Burträsk badhus
  • Gratis styrketräning vid gymmet i Burträsk
  • TV/video
  • Biljard och bordtennis
  • Fiske i Bureälven och Burträsket. Skolan har två egna båtar
  • Enstaka resor till Skellefteå i skolans buss (ishockey, trav, klättervägg m.m.)
  • Temakvällar då skolan anordnar olika arrangemang, t.ex. jaktföreläsningar, dressyr, amerikansk fotboll, hunduppvisning, bio m.m.
  •  Deltagande i det rika föreningslivet i Burträsk

Bussförbindelser

Burträsk har goda bussförbindelser med såväl Umeå som Skellefteå. Från Skellefteå är det också möjligt att dagspendla. Avgångstid 7.45 från Skellefteå och återresa 15.45, direkt från skolan. Restiden är cirka 45 min. Dessutom finns anslutningstrafik från Burträsk busstation till Naturbruksgymnasiet med avgång cirka 8.35 från Burträsk.