Tillbaka till sökresultatet

Socialsekreterare, barn och unga verkställighet

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en socialsekreterare för ett vikariat som vill ingå i ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra men även för varandra. Socialkontoret är kommunens största förvaltning. En av förvaltningens avdelningar är individ- och familjeomsorgen som arbetar med stöd till barn, unga och deras familjer. Individ och familjeomsorgen är uppdelad i tre grenar. Barn och unga utredning, vuxen utredning och verkställighet samt barn och unga verkställighet. Inom verksamhetsgrenen för Barn och unga verkställighet finns ansvar för förebyggande insatser och öppenvård för barn och unga. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med myndighetsutövning är du ansvarig för att följa upp, utreda och verkställa insatser och beslut rörande barn och unga i samhällsvård. Det innebär bland annat barn och ungdomar som bor i familjehem, stödboende, hvb eller sis. Du är en länk mellan olika aktörer. Målsättningen är att ge goda förutsättningar till förändring. I uppdraget kan det förkomma resor i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med goda kunskaper i lagstiftning som berör verksamhetsområdet. Har du erfarenhet av utredningsarbete samt att möta och vägleda människor i kris ser vi det som meriterande. En förutsättningen för jobbet är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har B-körkort. Som person är du trygg och hanterar utmaningar på ett konstruktivt sätt. Du känner dig bekväm med att strukturera och planera ditt arbete självständigt samt har en god initiativ- och samarbetsförmåga eftersom du kommer att möta människor i olika livssituationer och samarbeta med andra instanser.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse. Vikariat från augusti 2024 till oktober 2025
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-22
Referensnummer:
401413
Ansök Här

Kontakt

Angelica Carlsson
Enhetschef, IFO
0910 -73 50 00
Lisa Andersson
Hr-partner, Rekryteringscenter
0910 - 73 50 00
Anna Lindh
HR-partner, Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Veronica Berglund
SSR
0910-73 50 00
Christina Johansson Lindberg
Vision
0910-73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: