Tillbaka till sökresultatet

Vuxenbehandlare, Torpvägen

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Vi söker en vuxenbehandlare till Torpvägens korttidsboende. På Torpvägen får du ingå i ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra men även för varandra. Tillsammans arbetar vi för att andra ska få en vardag som funkar bättre. Varje dag för hela Skellefteå. Torpvägen är en del av IFO:s öppenvård för vuxna. Det är ett drogfritt korttidsboende med sex platser för personer med beroende av alkohol och/eller narkotika. Vi möter personen där den är idag och arbetar tillsammans för ökad självständighet. Arbetssätten inkluderar både stödjande samtal och en del praktisk hjälp. Förutom boendet har Torpvägen även en öppenvårdsverksamhet som stöttar individer i det egna hemmet. På Torpvägen arbetar fyra personal, normal arbetstid 8-17 måndag till fredag. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som vuxenbehandlare på Torpvägen ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att boendet ska fungera och vara en trygg plats utan droger och våld. Ni arbetar på uppdrag av socialsekreterare, där individernas behov och förutsättningar är i fokus. Du upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende med målsättning för boendetiden. Du stöttar i exempelvis att söka bostad, stå emot sug och upprätthålla ordning i lägenheten. Förhållningssättet på Torpvägen är lågaffektivt och motiverande. Arbetet bedrivs långsiktigt och individernas små steg mot en förbättrad livssituation uppmärksammas. I öppenvårdsdelen av arbetet möter du personer med långvariga problem med alkohol och/eller droger och andra sociala och/eller psykiska problem. Ditt uppdrag utgår från den enskildes behov och förutsättningar. Det handlar ofta om stöd i kontakt med myndigheter, motiverande arbete för att minska drogintag och visst praktiskt stöd. Du upprättar genomförandeplaner och arbetar tillsammans med dina klienter för att de ska nå sina mål. Både genom stödjande samtal och praktiskt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med personer med beroendeproblem. Du är utbildad socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har utbildning i samtalsmetodik eller motiverande samtal (MI) samt lågaffektivt bemötande. Det är en fördel om du har samverkat med olika aktörer tidigare. B-körkort är ett krav för tjänsten samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, då kommunikation och dokumentation ingår i det dagliga arbetet. För att lyckas med uppdraget behöver du vara flexibel, ha god samarbets- och initiativförmåga samt en förmåga att självständigt kunna planera, genomföra och följa upp insatser. Du tror på att förändring är möjligt, kan förmedla ett lugn och en positiv känsla till brukare även under svåra omständigheter. Skellefteå kommun är finsk och samisk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska eller samiska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Anställningen är ett vikariat med tillträde från 1 augusti eller enligt överenskommelse och pågår till och med 2025-09-30.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-26
Referensnummer:
407368
Ansök Här

Kontakt

Jenny Åkerlund
Enhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Pär Holmqvist
Vision
0910-73 50 00
Erik Nästén
SSR
0910-73-50-00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: