Tillbaka till sökresultatet

Skolkurator Björnåker skolområde

Utbildning och arbetsmarknad

Om arbetsplatsen

Vi söker en skolkurator till Björnåker skolområde som vill vara en del av framtidens skola. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att skolan ska fungera så bra som möjligt för alla elever. Björnåker skolområde består av en F-9 skola med fritidshem i Burträsk samt Bygdsiljums skola F-åk 6 fritidshem, Skråmträsk skola F-åk 6 fritidshem och Bodbysunds fritidshem. Skolområdet har cirka 450 elever. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skolkurator är du en del av vårt elevteam som du kommer ha ett nära samarbete med. I jobbet samtalar du med enskilda elever i behov av stöd och arbetar med olika gruppstärkande och förebyggande aktiviteter i skolans klasser. Du ingår i skolans förebyggargrupp och likabehandlingsteam. I arbetet ingår att samarbeta och samverka med interna och externa aktörer så att verksamheten når upp till såväl de kommunala som nationella målen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomutbildning. Du är en strukturerad person som har lätt att skapa nya relationer. Du är en trygg och lösningsorienterad person som tycker om barn och ungdomar samt känner ett stort engagemang för elever i behov av stöd. Det är viktigt att ha ett bra bemötande för att nå eleverna och att kunna hitta kreativa lösningar där det behövs. Du är kommunikativ och har förmåga att ta egna beslut samt har lätt för att bygga relationer och att samverka med elever, lärare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Tillträde:
Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning. Arbetsomfattning är 80% med start i augusti 2024.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-29
Referensnummer:
408541
Ansök Här

Kontakt

Inger Brännström Johansson
Rektor
0910 - 73 50 00

Övrig information

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen. För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: