Utbildningsplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Så här ser utbildningsplanen ut för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng

  • Engelska 5, 100 poäng
  • Historia 1a1, 50 poäng
  • Idrott och hälsa 1, 100 poäng
  • Matematik 1a, 100 poäng
  • Naturkunskap 1a1, 50 poäng
  • Religionskunskap 1, 50 poäng
  • Samhällskunskap 1a1, 50 poäng
  • Svenska eller svenska som andra språk 1, 100 poäng
  • Engelska 6, 100 poäng*
  • Svenska 2 eller svenska som andra språk 2, 100 poäng*
  • Svenska 3 eller svenska som andra språk 3, 100 poäng*
    *Kurserna går att välja bort. Önskas grundläggande behörighet inom ramen för 2600 poäng finns även möjlighet inom individuellt val.

Programgemensamma ämnen 400 poäng:

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  •  Service och bemötande 1, 100 poäng

Gymnasiearbete och individuellt val

  • Gymnasiearbete, 100 poäng
  • Individuellt val*, 200 poäng

Inriktning 300 poäng

  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  •  Servering 1, 100 poäng

Programfördjupning 700 poäng

  • Barteknik, 100 poäng
  • Drycker, 100 poäng
  • Entreprenörskap, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng

Programfördjupning valbar 200 poäng

  • Matlagningskunskap 4, 200 poäng
  • Servering 2, 200 poäng
  • Mat och butik 1, 100 poäng
  • Frukost och bufféservering, 100 poäng
  • Konditori 1, 100 poäng
  • Bageri 1, 100 poäng
Senast uppdaterad: