Äldre man och litet barn

Konsumentvägledning

Leksaker, mobiltelefoner, bilar, resor, olika abonnemang och hantverkartjänster är några exempel på vad människor i alla åldrar konsumerar varje dag. Men vad ska du tänka på före ett köp? Och vad gör du om du får problem efter köpet?

En väg att gå är att själv ta reda på vilka rättigheter och skyldigheter du har. Internet är en guldgruva när det kommer till information men ibland kan det kännas som att det blir för mycket, och vilka sidor kan man egentligen lita på? Av den anledningen har vi samlat information och länkar till några av de vanligast förkommande frågorna inom konsumentområdet.

Om du inte hittar svaret på dina frågor är du välkommen att höra av dig. Det bästa sättet att nå oss är att ringa eller skriva till kundtjänst och be att få komma i kontakt med konsumentvägledningen. Då hör vi av oss för vägledning per telefon eller om behovet finns bokar vi in en tid för besök hos oss.

Ansvarig nämnd: Konsumentnämnden
Informationen granskades: 2019-09-03
Nyhet

Ska du köpa bil?

2019-04-06 När du köper en ny eller begagnad bil hos en bilhandlare är du skyddad av konsumentköplagen. Det innebär att bilhandlaren inte kan ge dig sämre villko...

Läs mer
Nyhet

Resor och Konsument Europa

2019-04-05 Vet du vilka rättigheter du har vid till exempel inställt flyg, försenat tåg eller problem med hyrbil? På Konsument Europas webbplats får du veta vilk...

Läs mer