21 oktober - 24 mars Evenemang

Utställning om K-märkta hus

K-märkt - en utställning om särskilt värdefulla hus i Skellefteå visas under hela 2018 på Skellefteå museum.

Läs mer
21 - 16 januari Evenemang

Meijersamlingen ”Att betrakta världen upp och ner”

Skellefteå Konsthall inleder året med en ny utställning i Meijersamlingen.

Utställningstiteln ”Att betrakta världen upp och ner” är hämtad från ett av Sture Meijers verk ”Att se på världen” som sammanfattar utställningens tematik.Läs mer
19 februari - 12 mars Evenemang

Närståendeutbildning

Föreningen Attention och Skellefteå kommun, socialkontoret bjuder in till utbildning för dig som är närstående till en vuxen/ung vuxen person (18-30år) med högfungerande autism (Aspergers syndrom) eller ADHD.

Läs mer
23 februari Evenemang

Sverigefinnarnas dag

Lördag den 23 februari firas Sverigefinnarnas dag i Skellefteå kommun. På Stadsbiblioteket i Skellefteå bjuds det på fika och två konserter med start klockan 13.00, en med den lokale musikern Keijo Lindberg och en med den finske folkmusikern Anna Fält. Gratis inträde.

Läs mer
10 mars Evenemang

FEM.FEST! Feministisk festival

Det lokala kulturlivet lever och frodas. Under festivalen Fem.fest! lyfter vi fram fem lokalt engagerade konstnärer som väckt nyfikenhet.

Läs mer
25 mars Evenemang

Riksteatern ger: I mellan

Fem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gang med sig av mellan-förskapets enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara.

Läs mer
9 december - 24 mars Evenemang

Gunvor Nelson – Personal film

Under vintern och våren 2018-2019 visar Museum Anna Nordlander ett urval av filmer gjorda av Gunvor Nelson från 1960- till 2000-talet. Ett generöst miniretrospektiv på över 2 timmar film och en chans för Skellefteåborna att lära känna en av pionjärerna inom filmkonsten.

Läs mer
23 februari Evenemang

Brolle - Elvis, Cash, The Killer & Me

Du har väl inte missat att Brolle kommer till Skellefteå Kraft Arena den 23 februari. Med en stor ensemble och band kommer publiken att bjudas på en sprängfylld föreställning av rock, gospel, sång, humor och historier om de tre ikonerna Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis (aka The Killer).

Läs mer
2 mars Evenemang

Klassresan - sportlovstips

Dansföreställning under ledning av koreografen Emelie Boman. Ålder 6-106 år. I samband med föreställningen ges en workshop där vi bearbetar och dansar material från föreställningen.


Läs mer
10 mars Evenemang

Svante möter Beppe Wolgers

Svante möter Beppe Wolgers är en intim och personlig föreställning där Svante Thuresson framför många av Beppe Wolgers mest älskade texter.

Läs mer
26 mars Evenemang

Föredrag: Kulturhistoriska krukväxter

Även krukväxter kan vara kulturhistoriskt intressanta. Det kan handla om växter som gått i arv från generation till generation. Kanske en gåva som mormor fick på 50-årsdagen, en bröllopspresent eller en dopgåva.

Läs mer
11 april Evenemang

Märgben - Norrdans

– Jag har alltid känt mig som en same, trots att jag inte jobbar med renskötsel, inte pratar samiska och inte kan jojka. Då jag var fem år frågade min mamma mig vad jag tyckte var bäst med att vara same. Jag svarade ”– Att äta märgben”.

Läs mer