10 maj - 31 augusti Evenemang

Vitbergsområdet

Vitbergsområdet är Skellefteås stora stadsnära motions- och rekreationsområde, bara två kilometer från centrum. Här finns många olika aktiviteter för både stora och små.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Fiske i Skellefteå kommun

I Skellefteå är naturen alltid nära och för den fiskeintresserade finns hundratals fina fiskevatten att besöka inom kommunens gränser. Här har vi samlat tips på några platser som passar perfekt för en kort dagsutflykt med familjen där fiske är mål, eller som ett stopp på vägen för den som är ute på en lite längre hemester.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Naturstigen

Naturstigen är en härlig stig på Vitberget. Den är ungefär fem kilometer lång och har en varierande terräng med både kuperade och brantare partier. Längs stigen finns vindskydd att stanna till vid och information om landskapet, kultur och geologi för den som är intresserad att upptäcka mer.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Fiske för barnfamiljer

Ta med hela familjen och stanna till vid ett fiskevatten som passar just er. I Skellefteå finns hundratals fina fiskevatten att besöka och här finns några tips på platser som passar perfekt för en dagsutflykt. Visste du förresten att för barn och ungdommar är fiskekortet gratis i vissa vatten.

Läs mer
24 maj - 31 augusti Evenemang

Kust och skärgård

Skellefteå har en kustremsa på ca 40 mil med massor av olika platser och öar att upptäcka. Vill man upptäcka skärgården och inte har tillgång till egen båt, finns det vissa rutter som går med turbåtar.

Läs mer
10 maj - 30 september Evenemang

Vindskydd och grillringar

En värmande kopp kaffe, grillad korv eller bara en stund att njuta ute i naturen. Runt om i Skellefteå finns vindskydd och grillplatser som du kan besöka.

Läs mer
17 maj - 30 september Evenemang

Vandringsleder

Visste du att vi har 16 fantastiska vandringsleder runt om i kommunen? Bli en vandrare i sommar och utmana dig med att hämta ett vandringskort eller ladda ner det direkt från webben. Vandra minst tre leder och var med i utlottningen av fina friluftspriser. [länk till sida]

Läs mer