21 - 16 januari Evenemang

Meijersamlingen ”Att betrakta världen upp och ner”

Skellefteå Konsthall inleder året med en ny utställning i Meijersamlingen.

Utställningstiteln ”Att betrakta världen upp och ner” är hämtad från ett av Sture Meijers verk ”Att se på världen” som sammanfattar utställningens tematik.Läs mer
12 augusti Evenemang

Berättarvandring: Prästbordet runt på cykel

Vill du lära dig mer om Skellefteås historia? Följ då med på en cykeltur genom Prästbordets historia speglad i ortsnamnen. Ulf Lundström berättar mer om namnen, hur och varför de uppkom. Observera: Endast förköpta biljetter!

Läs mer
26 augusti Evenemang

Berättarvandring: Heldagsvandring till Risböle fäbodar

Vi vandrar den stig som Risbölebönderna vandrade med sin kreatur till fäbodarna på Storön för höstbetet. Under vandringen får vi höra hur det var att leva på en fäbod men även hur stuglivet växte fram i Bäckfjärden. Väl framme belönas vi med svampsoppa. Vägen tillbaka till start följer samma väg som mjölken från fäbodarna gjorde, med båt över fjärden (båt ingår). Observera: Endast förköpta biljetter! Vandringen börjar kl. 10.00.

Läs mer
5 augusti Evenemang

Berättarvandring: Vandring genom Vitterlandet

En berättarvandring genom de trolska skogarna på norra sidan Burträsket. Med berättelser och skrönor om vittra och andra mystiska väsen av Pär-Erik Wikström. Dessutom bjuds på fika i vacker skogsmiljö under färden. Observera: Endast förköpta biljetter! Vandringen börjar kl. 12.00.

Läs mer
30 maj - 26 augusti Evenemang

Examensutställning

I utställningen visas filmer, föremål och karaktärer skapade under examensperioden som avslutar studenternas utbildningstid här i Skellefteå

Läs mer