1 maj - 30 september Evenemang

Bibblan hemifrån för seniorer

Visste du att bibblan erbjuder take-away för dig som tillhör en riskgrupp och är över 68 år? De plockar i ihop böcker till dig som du kan hämta på ditt bibliotek. Det finns även möjlighet att låna digitala e-böcker och streama filmen.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Naturstigen för seniorer

Naturstigen på Vitberget erbjuder en 5 kilometer lång stig som har varierad terräng, där vissa partier är kuperade och lite brantare. Längst stigen finns möjlighet att stanna till vid ett vindskydd och skyltar med information om landskapet, kultur, geologi med mera.

Läs mer
10 maj - 30 september Evenemang

Vandringsleder för seniorer

Nu kan du utmana dig själv och bli en vandrare i sommar. I Skellefteå kommun finns det 16 vandringsleder med varierande längd och terräng. Hämta ut ett gratis vandringskort eller ladda ner det på webben och vandra minst tre leder i sommar, då kan du vara med i utlottningen av fina friluftspriser.

Läs mer
24 maj - 31 augusti Evenemang

Naturreservat för seniorer

Passa på att upptäcka något av Skellefteås Naturreservat i sommar. Naturen är fantastisk och finns alltid nära till hands - till din hjälp har vi listat en topptio lista på naturreservat att besöka.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Utegym för seniorer

Kom och testa vårt utegym som är särskilt anpassat för att förbättra dina möjligheter till god balans och inspireras till rörelse.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Friluftsbad för seniorer

Vad lockar inte bättre än ett svalkande dopp en solig och varm sommardag. Skellefteå har en kustremsa som stäcker sig över 300 kilometer, fler sjöar och fem älvar. Här finns tips på lite olika platser att besöka en solig sommardag.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Fiske för seniorer

Det sägs att fiske ska vara avkopplande och i Skellefteå är naturen alltid nära. Nybörjare eller redan inbiten fiskare spelar ingen roll - för den som är intresserad finns hundratals fina fiskevatten att besöka inom kommunens gränser som passar perfekt för en dagsutflykt.

Läs mer
24 maj - 31 augusti Evenemang

Kust och skärgård för seniorer

Längtar du ut till havs med har inte tillgång till egen båt? Boka en tur med någon av turbåtarna eller upptäck den landfasta kusten med massor av fantastiska platser. Skellefteå har nämligen en kustremsa på ca 40 mil och gott om fantastiska platser att uppleva.

Läs mer
10 maj - 31 augusti Evenemang

Vitbergsområdet för seniorer

Vitbergsområdet är Skellefteås stora stadsnära motions- och rekreationsområde, bara två kilometer från centrum. Här finns aktiviteter för alla olika åldrar med stigar, aktiviteter och en vacker natur.

Läs mer
10 maj - 30 september Evenemang

Vindskydd och grillringar för seniorer

En promenad ute i friska luften bland skog och mark, en termos kaffe och väskan packad med fika. När det blir dags för fikapaus - stanna till vid ett vindskydd eller grillplats. Här finns några tips på vart du kan hitta grillplatser och vindskydd. Vem vet, kanske upptäcker du en ny favoritplats?

Läs mer
17 maj - 31 augusti Evenemang

Nordanåområdet för seniorer

Strosa runt på Nordanå som är beläget mitt i centrala Skellefteå. En fantastisk plats där kultur och natur möts. När det blir dags för en paus, finns det goda möjlighet att duka upp egen picknick eller inhandla något på caféerna eller restaurangen som finns på området.

Läs mer