21 - 16 januari Evenemang

Meijersamlingen ”Att betrakta världen upp och ner”

Skellefteå Konsthall inleder året med en ny utställning i Meijersamlingen.

Utställningstiteln ”Att betrakta världen upp och ner” är hämtad från ett av Sture Meijers verk ”Att se på världen” som sammanfattar utställningens tematik.Läs mer
19 februari - 18 mars Evenemang

Kvinnors liv

Annika Forssén, allmänläkare och forskare i Luleå, kommer till våra närbibliotek för att berätta om sin och Gunilla Carlstedts bok ” Arbete för livet”.

Läs mer
2 maj Evenemang

Bokstavsbyrån – Norrlandsoperan

Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs och skrivuppgifter ska lösas. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav?

Läs mer
14 - 23 februari Evenemang

Fullt ös i Burträsk

Under drygt en vecka blir det Fullt Ös i Burträsk där det bjuds på allt från teater till skotertävling och marknad.

Läs mer
22 februari Evenemang

Svallarna i Skogen – Norrlandsoperan

I skogen möter vi svallarna. Svallarna är nöjda varelser. En dag stöter de på något som kommer att förändra hela deras tillvaro. Ruset av upptäckten gör dem giriga, kommer de någonsin att bli nöjda igen?

Läs mer
29 februari Evenemang

Vitbergets dag

Vi vill visa vilken bra föreningsverksamhet som finns i området och samtidigt visa Vitberget med alla dessa möjligheter.
Vi som medverkar vill göra ett bra arrangemang för besökarna.

Läs mer
18 februari - 1 mars Evenemang

Kreativa karaktärer - en bukett med blandade uttryck

Eleverna i årskurs 3 på Solviks konstlinje sätter upp en gemensam utställning under Open Source på Nordanå. På denna samlingsutställning är 11 personligheter representerade, var och en med sitt unika uttryck.

Läs mer
2 - 9 mars Evenemang

Feministisk vecka

En vecka då vi sätter fingret på olika feministiska frågor och lyfter fram starka, motiverande och intressanta människor. Välkommen till en vecka fylld med spännande programpunkter

Läs mer
22 april Evenemang

IN SERVICE

IN SERVICE handlar om dansarens tillgänglighet. Hur de gör sig själva tillgängliga att uppträda inför en publik och bli objekt för publikens blickar, förväntningar, behov, dömande och kanske också ogillande.

Läs mer
9 maj Evenemang

Nya Skor – Moliére ensemblen

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi.

Läs mer