21 - 16 januari Evenemang

Meijersamlingen ”Att betrakta världen upp och ner”

Stängt t.o.m. 30 april med anledning av Coronasmittan.

Skellefteå Konsthall inleder året med en ny utställning i Meijersamlingen.

Utställningstiteln ”Att betrakta världen upp och ner” är hämtad från ett av Sture Meijers verk ”Att se på världen” som sammanfattar utställningens tematik.Läs mer
7 - 22 april Evenemang

Digital utställning

Konstgruppen "Grouptherapy" har under våren 2020 planerat en samlingsutställning där de skulle ställa ut blandade verk under namnet "Processer". Under rådande omständigheter fick de tänka om och nu sker utställningen digitalt istället.

Läs mer
25 april Evenemang

Kartan över oss

En existentiell hörlursvandring genom ditt inre landskap.
Tiden är inne, platsen är här. Stormarna rider oss och den inre kompassnålen snurrar. Har vi gått vilse eller är på väg att hitta rätt?

Läs mer
15 april Evenemang

Mullberget Live - Kulturföreningen Mullberget Skellefteå

15 april kan ni se och höra Mia Sommar med Mästerskapet och Oliver Bohman i en livestreamad konsert från Mullbergets scen. Sändningen innehåller också ett samtal kring frågan om livemusikens betydelse i Skellefteås kulturella utveckling.

Läs mer
2 maj Evenemang

Bokstavsbyrån – Norrlandsoperan

INSTÄLLD! Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs och skrivuppgifter ska lösas. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav?

Läs mer
9 maj Evenemang

Nya Skor – Moliére ensemblen

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi.

Läs mer
22 april Evenemang

Inställt! IN SERVICE

IN SERVICE handlar om dansarens tillgänglighet. Hur de gör sig själva tillgängliga att uppträda inför en publik och bli objekt för publikens blickar, förväntningar, behov, dömande och kanske också ogillande.

Läs mer
4 maj Evenemang

INSTÄLLT Temakväll - När minnet sviker

Det är inte lätt när minnet börjar svika. Det här är temakvällen för dig som vill veta vilket stöd som finns för personer som drabbats av kognitiv svikt (demens) och deras anhöriga.

Läs mer