Här får du hjälp med skelleftea.se

Här finns information om hur du navigerar på webbplatsen, vilka snabbkommandon du kan använda för att snabbt nå bland annat startsidor och anpassasidan.

Navigering

När du surfar in på www.skelleftea.se  kommer du till vår portal. I portalen kan du välja att gå till "Skellefteå kommun", "Flytta hit", "Näringsliv", "Studera", "Nya Skellefteå" eller "Besöka och uppleva".  Om du klickar på Skellefteå kommun kommer du till den här webbplatsen.

Du väljer sedan blockingång högst upp på webbplatsen. Varje portal har en egen meny som ligger till vänster i din webbläsare. Om en rubrik har flera underrubriker fälls en meny ut för dessa. Menyn är tab-bar, så du kan navigera i den utan att använda din mus. För att öppna upp en menypunkt trycker du enter.

Det här är de olika ämnesingångarna:

  • Barn och utbildning
  • Omsorg och hjälp
  • Uppleva och göra
  • Bygga, bo och miljö
  • Trafik och infrastruktur
  • Näringsliv och arbete
  • Kommun och politik

Vill du läsa mer om webbplatsen? Här har vi samlat all information om skelleftea.se.

Kontakta kommunen

Under ämnesingångarna hittar du ett gult fält som heter "Kontakt, öppettider och tyck till". Här kan du snabbt och smidigt skicka ett meddelande till oss. E-posten tas då om hand av kundtjänst som i sin tur ser till att ditt meddelande kommer i rätt händer.

Självservice/E-tjänster

Under självservice, blanketter och e-tjänster hittar du länkar till våra webbaserade tjänster. Du kan också ladda ner blanketter från den sidan.

Våra nedladdningsbara dokument ska alltid finnas i pdf-format, exempelvis blanketterna i vårt arkiv. Vissa blanketter finns också som komplement i word-format. Du behöver programvaran Acrobat reader för att läsa pdf-filer.

Skriva ut sidor

Använd webbläsarens utskriftsfunktion för att skriva ut sidor i webbplatsen. Vi har anpassat utskriftsmallen så att innehållet i sidan med bilder samt puffar som ligger till höger skrivs ut. Menyer och webbplatsens grafik skrivs inte ut när du använder utskriftsikonen i din webbläsare. 

Ser webbplatsen konstig ut på din dator?

Det kan bero på att du har en äldre version av din webbläsare.

Det är även gratis att uppdatera webbläsaren till den senaste versionen. Leverantörerna uppdaterar sina program för att rätta till allt från enkla skönhetsfel till säkerhetsluckor. Det finns olika webbläsare, till exempel Internet Explorer, Firefox, Google Chrome och Safari.

Därför publicerar vi inte namn och kontaktuppgifter till enskilda tjänstepersoner på webben

Du kan alltid kontakta Skellefteå kommuns kundtjänst - oavsett vilket ärende du har. De kan antingen hjälpa dig direkt eller se till att rätt tjänsteperson tar kontakt med dig. På detta sätt kan vi garantera alla som kontaktar kommunen svar inom 3 dagar.

Kundtjänst förenklar för kunderna genom att erbjuda en väg in till kommunen. För att ärendeflödet till och från kundtjänst ska fungera har Skellefteå kommun valt att inte publicera namn och kontaktuppgifter till enskilda tjänstemän på webben.

Fel på webbplatsen?

Kontakta oss gärna ifall du hittar fel på webbplatsen.

 

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2018-06-05

Frågor och svar