smide

Slöjdklubben

Är du nyfiken på att tälja, måla, sy, fläta, virka, böja, bända och snickra häftiga grejer? I Slöjdklubben träffar du andra som också gillar det och du får dessutom lära dig mer!

 

Slöjdklubbar

Slöjdklubben är för barn i åldern 7-14 år.

Plats: Handens hus, Nordanå, Skellefteå
Kostnad: 650 kr/termin, 8 träffar á 2 timmar

Måndagar: Slöjdklubben Trä/smide
Torsdagar: Slöjdklubben Allmän.

Vad är slöjdklubben?

Slöjdklubben är en rikstäckande klubb för barn och unga, 7-14 år, där barnen får upptäcka och utforska hemslöjdens spännande material och möjligheter. Tälja, sy virka, bända, forma, fläta, måla… I Slöjdklubben får barnen lära sig använda enkla verktyg tillsammans med barn och ungdomar i samma ålder och blandar olika material och tekniker. I slöjdklubben får fantasin styra! Kanske blir det en trumma i skinn, en väska med pärlor eller ett roligt pennställ av sälgkvistar, ståltråd eller ett vackert armband, ibland är det bara roligt att göra inte att göra klart!

Hur ser verksamheten ut i den lokala Slöjdklubben?

I den lokala slöjdklubben är man mellan fem och tolv barn i varje grupp. Slöjdklubbsutbildade handledare håller i verksamheten. I Slöjdklubben arbetar vi gärna i naturnära material som ull, lin och trä, men även återbruk är vanligt. Kanske berättar man en spännande berättelse eller så sjunger alla en sång medan trumman man gjort provspelas. Barnen får naturligt uppleva sambandet mellan slöjd, natur och ekologi.

Vem driver Slöjdklubben?

Slöjdklubben är en rikstäckande klubb som ägs av Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR.

www.hemslojden.org

Lokalt i Skellefteå samarbetar Västerbottens läns hemslöjdsförening, Länshemslöjdskonsulenterna och Handens hus/Kultur Skellefteå. I Skellefteå har vi tre slöjdklubbar, varav två är lite annorlunda med inriktning på trä och smide och vävning och textil, och tar in barn i mån av plats. Den som är med i en slöjdklubb terminen före, har förtur till platser i samma klubb kommande termin.

Försäkringar och klädsel

Alla barn i Skellefteå kommun är försäkrade på fritiden. Händer det någon olycka är det målsmans ansvar att anmäla skadan till försäkringsbolaget.
Det är bra om barnen alltid har kläder som de inte är rädda om, eftersom Slöjdklubben ibland använder material och färger som kan ge fläckar eller liknande. Det kan också behövas varma kläder vid utomhusvistelse.

Vad får barnen för medlemsavgiften?

I Skellefteå kostar Slöjdklubben 650 kr för 8 träffar som är 2 timmar/träff.
För avgiften får barnen: Lokala Slöjdklubbsmöten med handledare, tillgång till slöjdmaterial och verktyg som används vid klubbträffarna. Observera! Ta gärna med egen frukt.

Frågor

Om du har frågor om klubben i Skellefteå, kontakta hemslöjdskonsulenten i Skellefteå och Handens hus via kommunens kundtjänst 0910-73 50 00 eller handens.hus@skelleftea.se

Ansvarig nämnd: Kulturnämnden
Informationen granskades: 2016-09-07