Karriär i Skellefteå kommun

Vår vision är att Skellefteå ska vara en framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i, med målet att bli 80 000 invånare år 2030. Det vi gör ska skapa värde för invånarna. Det är viktiga uppdrag och viktiga jobb.

Som en stor arbetsgivare är det viktigt för oss att jobba för ett tryggt, fungerande och stimulerande Skellefteå för alla. Vi har mer än 8 000 medarbetare anställda, i över 400 olika yrken på nästan lika många olika arbetsplatser.

Det finns många fördelar med att jobba i Skellefteå kommun

Om du till exempel jobbar som tjänsteperson finns stor flexibilitet när det gäller när och var du arbetar. Det gör det enklare för dig att få till en bra balans mellan jobb och fritid.

Jobbar du inom vård och omsorg finns det arbetsplatser i hela kommunen så att du kan jobba nära ditt hem. Det finns också relativt goda möjligheter att påverka när du jobbar.

Inom skolan händer det mycket på området digitalt lärande. Vi bygger också nya skolor med fina arbetsmiljöer för både lärare och elever. Som lärare i vår kommun får du mycket frihet under ansvar.

Sommarjobb och praktik är en bra möjlighet att få in en fot på en arbetsplats. Hos en stor arbetsgivare finns goda chanser till anställning. Det finns också stora möjligheter att byta jobb inom kommunen den interna rörligheten är cirka 50 procent.

Ytterligare fördelar:

 • Det finns möjlighet att få studiestöd upp till 20 000 om du vill utveckla dig inom ditt yrke eller byta yrke eller inriktning.
 • Inom vissa yrkesgrupper erbjuder vi mentorsprogram för att du ska få en bra start i yrket.
 • Vi har chefsaspirantprogram där talanger får utveckla sig inom ledarskap som oftast också leder till ett ledaruppdrag.
 • Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag och gratis träning i gymmet i Stadshuset.
Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2018-06-27

Frågor och svar

 • Vem kan hjälpa mig om jag behöver hjälp med att söka ett jobb?

  Klicka på ”Ansök” i jobbannonsen som du är intresserad av och följ instruktionerna. Se till att du har ditt CV sparat på den enhet som du söker jobbet ifrån.

  Om du behöver mer hjälp så kontakta systemleverantören Visma Recruits support på telefon: 0771-693 693
  Du kan också kontakta arbetsförmedlingen.

 • Var loggar jag in för att se eller ändra min ansökan?

  Här kan du logga in och se alla dina ansökningar. Du kan också uppdatera dina uppgifter, spara dokument samt skapa jobbprenumerationer.
  https://recruit.visma.com/Public/Login/Applicant.aspx

 • Ansökningstiden har gått ut och jag vill läsa annonsen.
  Om du loggar in i rekryteringssystemet kommer du åt alla annonser som du har lämnat en ansökan till. Där finns även information om vilka som är kontaktpersoner för det lediga jobbet.
 • Jag har glömt bort mina inloggningsuppgifter till rekryteringssystemet.
  På inloggningssidan finns möjlighet att få hjälp med detta. Klicka på ”Har du glömt ditt användarnamn?” eller ”Har du glömt ditt lösenord?”.
 • Jag hittar inte något jobb att söka, men vill visa att jag finns. Hur gör jag då?

  Om du skapar en användare i vårt rekryteringssystem kan du prenumerera på våra lediga jobb. Då får du ett mejl när ett ledigt jobb inom dina intresseområden har publicerats.


  I nuläget har vi ingen möjlighet att ta emot allmänna spontanansökningar eller intresseanmälningar. Vi jobbar för att skapa den möjligheten på sikt. Tills vidare hänvisar vi till vår kundtjänst på 0910-73 50 00 som kan guida dig till rätt person att prata med.

 • Hur lång tid tar det innan jag får besked om rekryteringen?

  Det är flera faktorer som påverkar hur lång tid en rekrytering tar, bland annat hur många ansökningar som kommit in. En vanlig tidsåtgång är ca 4-6 veckor efter det att ansökningstiden har gått ut.


  Om du inte har hört något efter den tiden, vänligen ring den kontaktperson som anges i annonsen.

 • Om jag har frågor om den aktuella tjänsten, var ska jag då vända mig?

  För specifika frågor om den aktuella tjänsten, vänd dig till den kontaktperson som anges i annonsen.

 • Kan jag lämna in en ansökan och vara konfidentiell?

  Nej, alla ansökningshandlingar som inkommit till oss är offentliga handlingar. Vi behandlar dock alla ansökningar så diskret som möjligt.

 • Kan jag få hjälp att fylla i formuläret?

  Kundtjänst kan visa hur du hittar formuläret för varje ledigt jobb och ge dig generella råd och tips. Telefon till kundtjänst 0910-73 50 00 .

  Behöver du mer hjälp kan du kontakta arbetsförmedlingen.

 • Var lämnar jag in min ansökan?

  Alla våra lediga jobb söks via ansökningsformuläret som finns i annonsen för respektive ledigt jobb. Klicka på knappen ”Ansök”.

 • Hur vet jag att min ansökan har kommit fram?

  Om du söker via ansökningsformuläret på webben får du en bekräftelse via mejl inom ett dygn.

 • Vad händer när jag fyller i ansökningsformuläret?

  Genom att söka jobb via ansökningsformuläret hamnar din ansökan i vårt rekryteringssystem. Där ser rekryterande chef din ansökan. Eftersom alla kandidater fyller i samma formulär blir urvalet både rättvist och effektivt.


  När ansökningstiden har gått ut granskas alla ansökningar och dina meriter vägs mot den kravprofil som finns för det aktuella jobbet. Rekryterande chef kontaktar dig om du blir aktuell för intervju.


  Du behöver inte göra klart din ansökan vid ett och samma tillfälle. Eftersom du skapar en användare kan du logga in och göra ändringar innan du väljer att skicka in din ansökan.


  När du är inloggad i rekryteringssystemet kan du bland annat:
  • Söka lediga jobb hos Skellefteå kommun
  • Redigera, uppdatera eller återta ansökningar
  • Kopiera och återanvända gamla ansökningar
  • Titta på gamla ansökningar och annonser
  • Kontakta Visma Recruits support.

 • Vad ska min ansökan innehålla?

  En ansökan (eller ett CV) ska innehålla ditt namn, dina kontaktuppgifter, en meritförteckning och ett personligt brev. Till varje ledigt jobb som vi publicerar finns ett anpassat ansökningsformulär där vi efterfrågar den information vi vill ha. I de flesta fall ber vi de sökande att bifoga ett färdigt CV.

 • Kan jag söka jobb via mejl?

  Nej. Vi rekommenderar dig att söka via ansökningsknappen som finns i annonsen för respektive ledigt jobb. I undantagsfall tar vi emot pappersansökningar.


  Skellefteå kommun
  Support och lokaler
  Rekryteringscenter
  931 85 Skellefteå


  Var noga med att märka kuvertet med "Ansökan" och referensnummer.

 • Vem kan hjälpa mig om jag behöver hjälp med att söka ett jobb?

  Klicka på ”Ansök” i jobbannonsen som du är intresserad av och skapa en användare i vårt rekryteringssystem med din mejladress. Därefter kan du lägga in din ansökan.

  Om du behöver mer hjälp så kontakta systemleverantören Visma Recruits support på tfn: 0771-693 693

Sida

Vi behöver lärare och förskollärare

Är du utbildad lärare och funderar på att flytta till Skellefteå? Eller har du tidigare arbetat som lärare och funderar på att återvända till yrket? D...

Sida

Vi behöver sjuksköterskor

Sjuksköterska är ett av Sveriges viktigaste jobb och vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete i en organisation som öppnar för möjligh...