Vikariat, socialpsykiatri

Socialpsykiatrin erbjuder personer med psykisk ohälsa, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller lindrig utvecklingsstörning stöd i olika former. Det kan vara i ordinärt boende eller i bostad med särskild service.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent eller stödpersonal är du en del av personers väg tillbaka till ett självständigt liv. Du planerar tillsammans med personen vilka åtgärder som behövs för att få ett fungerande vardagsliv och arbetar målinriktat med ett återhämtningsperspektiv. Det kan handla om att skapa och träna in rutiner, att ta sociala kontakter eller fritidsaktiviteter. Arbetet innebär samarbete med närstående, resurspersoner och andra arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med stort intresse, vilja och engagemang kan se det friska hos människor och tillvarata och utveckla deras förmågor. Du har kunskap och intresse av att arbeta med olika kommunikationsstrategier och har ett lugnt och tryggt förhållningssätt. Arbetet kräver att du är uppmärksam och lyhörd och att du trivs med att både arbeta självständigt och i samarbete med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer eller psykisk ohälsa. Tidigare arbete med omvårdnad och socialt arbete utifrån individens behov är också något vi värdesätter.

Det krävs att du har fyllt 18 år för att arbeta inom våran verksamhet. Att kunna prata och skriva på svenska är även det ett krav då du kommer att föra social dokumentation samt kommunicera med person, närstående och kollegor. Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun är det är därför meriterande om du kan finska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

För att anställas som stödassistent behöver du ha utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid med inriktning mot pedagogiskt eller socialt arbete. Om du inte har någon av dessa utbildningar finns möjlighet att anställas som stödpersonal.

Skellefteå kommun är finsk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Inom alla yrken är arbetstiden schemalagd dag, kväll och helg. Journatt och vaken natt förekommer. Vi anställer löpande, vänta därför inte med din ansökan!

Ansök här

Sista ansökningsdag: 13 dec 2020

Referensnummer: Höst 2020

Kontaktpersoner

Helen Abrahamsson
rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Maria Löfgren Lindqvist
rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Victoria Nilsson
rekryteringskonsult
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Malin Andersson
Kommunal
0910-73 50 00

Jonas Classon
Kommunal
0910-73 50 00

Övrigt

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-04-17

Frågor och svar