Sommarjobb, samordnare, Vård och omsorg

Hemtjänsten och vård- och omsorgsboende söker ett antal samordnarvikarier inför sommaren. Hemtjänsten samt vård- och omsorgsboende är två verksamheter i Skellefteå kommun som kräver god planering och snabb omställningsförmåga.

Samordnare kommer i sommar att behövas på olika platser i vår kommun, både centralt och utanför centrala Skellefteå. Samarbete med andra samordnare och chefer kommer att vara av yttersta vikt.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter som samordnare inom hemtjänsten:

Som samordnare bidrar du aktivt till att verksamheten följer ramarna och når målen genom att koordinera och planera en verksamhet inom ett eller flera hemtjänstområden. I detta ingår:
- vara mottagare av uppdrag från beslutsenheten och hantera ärenden från sjukhuset
- bemanningsplanera på både kort och lång sikt tillsammans med chef och övriga samordnare i samarbetsområdet. I detta ingår även att matcha befintliga resurser med behov
- bistå chef med verksamhetsrelaterade arbetsuppgifter.

Som stöd finns verksamhetssystem med god möjlighet att skapa struktur, plocka ut statistik som beslutsunderlag. Precis som alla medarbetare inom hemtjänsten har även samordnaren individen (brukaren) i fokus.

Arbetsuppgifter som samordnare på vård- och omsorgsboende:
Som samordnare bidrar du aktivt till att verksamheten följer ramar och når målen. Under sommaren kan samordnarens roll se lite annorlunda ut i jämförelse med övrig tid på året. Man kan under perioder vara ensam på ett boende och ha stöd av chef från ett annat boende. I arbetet ingår bland annat:
- avlasta chef administrativt
- ansvara för personalbemanning
- hantera ärenden från sjukhuset
- sköta in- och utflytt
- hantera olika datasystem

Precis som alla medarbetare inom vård- och omsorgsboende har även samordnaren individen (brukaren) i fokus.

Heltid: 40 tim/vecka, ingen helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning och god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Har du erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg samt av schemaläggning, personalplanering eller annan administration så är det meriterande. God vana att hantera dator och olika system är en förutsättning för jobbet.

Som samordnare behöver du ha mycket god förmåga att skapa och upprätthålla planeringar. Struktur och god ordning är kännetecknande för dig och du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Eftersom verksamheten varierar mycket från dag till dag krävs även att du är bra på att hitta lösningar på problem samt är van vid att ställa om till nya förutsättningar. Du måste vara beredd att arbeta självständigt samtidigt som kommunen har tillgång till olika stödfunktioner som kan vara till hjälp i vissa frågor. För vissa uppdrag krävs B-körkort.

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer och rekrytering sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.

Ansök här

Sista ansökningsdag: 7 jun 2020

Referensnummer: A928226/2020

Kontaktpersoner

Terese Stenborg
chef, samordnare hemtjänsten
0910-73 50 00

Marlén Lundström
chef, samordnare vård- och omsorgsboende
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Josefina Viklund
Vision
0910-73 50 00

Övrigt

--

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-17

Frågor och svar